Lenteklaar jurkje!

’t Is af! Ziehier het resultaat!

Ik heb echt verwoede pogingen gedaan om een plekje te vinden waar de foto’s enigzins niet helemaal belabberd zouden zijn maar… ’t is onmogelijk bij ons!

Het is wat aan de drukke kant maar ik vind het wel eens iets anders 🙂 ! Alleen ben ik nogal bleek voor de beige achtergrondkleur! Maar ja, iets wat de zomer en beter weer hopelijk fiksen!
De zakken erin vind ik geweldig (ik steek graag m’n handen in m’n zakken!) en ook de U-vormige uitsnijding bovenaan vind ik leuk. Het was dat dat me zo aantrok aan het patroon! En wonderbaarlijk genoeg is ze heel goed gelukt! De kleine mouwtjes vind ik ook wel plezant! (verstopt m’n arm geblubber een beetje!!!! 😮 )

Het is dus een jurk gemaakt met het patroon van de Washi Dress van Made by Rae. Maar ik heb het patroon wel aangepast.

Ik heb het bovenstuk verlengd omdat het tot net onder m’n buste viel en dat voor mijn vormen allesbehalve flatterend was. Ik heb ook een extra neepje toegevoegd langs beide zijde onder de borst om het wat  beter te doen aanpassen en minder op zwangerschapskledij te doen lijken!

Het past goed, maar misschien toch een beetje TE goed, volgende keer dus misschien toch gaan voor een maatje tussen M en L en een beetje minder smokwerk achteraan (oh ja het is achteraan dus gesmokt, geen tirettenwerk!)

Ik heb het kleedje volledig gevoerd ipv gewerkt met een beleg zoals in de handleiding. Omdat het stofje nogal doorzichtig was en ik nu eenmaal graag wat zekerheid heb 🙂 Maar de voering is gewoon ongebleekte katoen van de Ikea! Lekker goedkoop en het kleur ervan paste gewoon perfect bij het olifantenstofje!

Ik ga hier zeker nog wel eens een jurk van maken, misschien met boothals (of hoe heet dat) ipv het U-stukje en een wat minder druk printje! Maar al bij al vind ik het niet slecht voor m’n eerst jurkje (dat geen tricot is!).

Ik heb nog een mooie brede bordeaux riem liggen die er geweldig bij past (vergeten te fotograferen) maar ik moet daar nog een gaatje bij maken want die staat op heupomtrek 🙂

  14Comments

 1. vee   •  

  Dat stofje is geweldig
  En voor die zakken val ik ook

 2. Stan nel   •  

  LOVE IT! Ik ga ook beginnen aan mijn eerste kleedje! En heb hetzelfde probleem als u. Het bovenstuk zal verlengd moeten worden. Daar durf ik er maar niet aan beginnen. Ik zal mijn echtgenoot zijn werk laten doen met de lintmeter… 🙂

  • KellyJade   •     Author

   gewoon een lijn op je patroon tekenen loodrecht op de draadrichting, je patroon op die lijn doorknippen, een ander blad onder leggen en je originele patroon evenredig uit mekaar schuiven zolang als je wil verlengen, zijlijnen doen aansluiten et voilà, een verlengd patroon 🙂

   om te weten hoeveel je wil verlengen… ik heb gewoon wat gegokt 🙂 ik heb eerst een pasmodel in ongebleekte katoen gemaakt en dan zowat gegokt dat er 4 a 5 cm bij moest 🙂

 3. Karen.   •  

  Super – super -super schoon kleedje! Spijtig dat het patroon 14€ is hé.. :/

  • KellyJade   •     Author

   Dank u 🙂 Ja dat patroon… en uiteindelijk pas ik dat dan helemaal aan… ach ja, heb toch 'n mooi kleedje bij he!

  • Karen.   •  

   Ja, das we waar! Wij deden onlangs de burda 7828 tricotversie en die is 3€ ofzo 😉 maar van dit kleed heb ik precies meer schrik!

  • KellyJade   •     Author

   Ik zou zeggen: gewoon doen! 't Is eigenlijk echt niet moeilijk! En als je geen absurd, in verschillende maten ingedeeld lijf hebt zoals ik, dan past het originele patroon vast mooi! 🙂

   Je kan het ook maken zonder de U-uitsnijding bovenaan trouwens! Ik vond het wel makkelijker om het van voering te voorzien dan om het hele beleg gedoe toe te passen zoals in het patroon! Maar ze heeft op haar website een hele video-tutorial staan over hoe je met de voering moet werken!

 4. MultiVroon   •  

  Ik vind deze echt super mooi! En geweldig bij je figuur, mooi ook met die U en je decollete 🙂

 5. Karen.   •  

  Geen zin om het patroon te ruilen? (tegen een stempel ofzo.. )

  • KellyJade   •     Author

   sorry voor de late reactie maar heb weinig blogtijd gehad! Ik zie een swap wel zitten! Ik stuur je een mailtje!

 6. Juffra Toertjes   •  

  Heel mooi!
  Maar ik heb helaas 'te weinig' vorm om zoiets schoon te laten passen…;)

Laat maar van je horen!