Liam

In de nacht van 27 op 28 februari… allee ja, afhankelijk van de plaats op de wereld eigenlijk, werd kleine Liam geboren! Jeej, welkom op de wereld!

Liam is het kersverse zoontje van m’n nicht en haar vriend! Liam werd geboren in Shanghai, want daar is m’n nicht vorig jaar in januari naar verhuisd!

Ik ben zeer blij dat alles goed gaat met zowel moeder als zoon, want de zwangerschap ging niet zonder ups en downs…

Eerst, kwam ze met Kerstmis terug naar België, om hier mee de feesten te vieren. In China hadden ze haar gezegd dat het vliegen geen probleem was maar de gynaecologe hier wist te zeggen dat het eigenlijk niet meer mocht! Oeps! Maar omdat vliegen eigenlijk geen nadelig risico inhoudt voor de baby (je moet enkel accepteren dat je zou kunnen bevallen op het vliegtuig) mocht ze toch terug naar China vertrekken. Eerste kleine hindernis!

Vervolgens kreeg ze in China te horen dat de baby verkeerd om lag! Hij lag dus met z’n voetjes naar beneden en dat is uiteraard niet de bedoeling! Ze kreeg opdracht om yoga te doen en veel te bewegen maar aangezien haar buik tegen dan al serieuze proporties had bereikt ging dat niet zo vlot! Dus… moesten ze proberen de baby uitwendig te draaien! En wel meteen, want het was daar Chinees nieuwjaar en de gynaecologe vertrok op vakantie! Dat extern draai-manoever is geen pretje! Er wordt hard op de buik geduwd en gemanipuleerd en lukt bij misschien 10% van de vrouwen. De kans bestond dus dat het niet zou lukken en later een keizersnede zou moeten krijgen, of ze zouden per ongeluk de bevalling kunnen inleiden en dan zou ze direct een keizersnede moeten krijgen… enfin stress!
Maar… ze had chance (eindelijk!) want ze behoort toch wel tot die 10% zeker! Het draaien lukte vlot en alles ging goed!

Een tijdje later kregen we opnieuw bericht: de baby lag nog steeds goed! Jeej! Maar nu had ze een stafylokokken infectie opgelopen! Niet zo goed! Maar allee, daar werd blijkbaar aan gewerkt en dat was ook aan de beterende hand!

Anderhalve week geleden kreeg ik dan nog bericht dat m’n nicht nu onverklaarbare hoge bloeddruk had en dat dat niet mocht blijven duren. Het ging verder goed met haar en de baby maar als die hoge bloeddruk aanhield zouden ze de bevalling moeten inleiden.

In de nacht van 27 op 28 februari kreeg ik dan gelukkig volgende sms:

‘Sofie and Nicolas present LIAM tot you, made in China on 28 feb.’

Geluk doorheen heel de familie, een gezonde baby! En bovendien de eerste jongen van zijn generatie in de familie! Aangezien m’n zus twee dochters heeft en m’n neef nog niet zo lang geleden papa is geworden van een dochter, is het leuk om het andere geslacht ook vertegenwoordigd te zien!

Bij deze dus: Liam welkom op de wereld! Je zal een echt wereldkind worden! Geboren in China uit twee Belgische ouders ben je al meteen een wereldreiziger! Sofie en Nico, geniet ervan met volle teugen!

Nu zou je denken dat ik hier een zelfgemaakt kraamcadeautje zou posten he? Ah nee! Want dat had ik al gemaakt! Ahaaaa! Ik gaf al een snuggler en een zeepaardjes knuffel met Kerst, zoals je hier kon zien.

Nu was dat verdorie wel een roze snuggler, en nu krijgt die een zoon seg! Maar, dan kreeg ik vanochtend een aantal fotootjes van de kleine Liam, waar hij ook in een roos dekentje gewikkeld ligt, moet kunnen dus he 😉

  1 Comment

Laat maar van je horen!