Luie wijven carrot cake

Ik ben niet zo’n grote zoetebek. Af en toe kan ik wel van iets zoets genieten, maar dat moet dan wel het juiste zijn. Ik hou bijvoorbeeld niet enorm veel van chocolade. Tenzij het pure chocolade met 70% (of meer) cacao is. Oké en van nougat ben ik ook niet vies…

Maar als ik zo nadenk, zijn mijn drie favo ‘dessertjes’ niet de typische standaard dessertjes. Eerder kruidig, dan zoet. Ik deel ze graag even met u:

 • Rabarbertaart : mijn beste vriendin haar mama maakt de beste rabarbertaart! Serieus! Elke verjaardag tijdens mijn jaren aan de universiteit, bakte diezelfde mama een HELE rabarbertaart, alleen voor mij. Hoe geweldig was dat?! Op mijn vrijgezellenfeestje kreeg ik het recept cadeau. Best. Present. Ever. <3 Dank u mama van de bff!
 • Cinnamon rolls: kaneel en suiker, beste vrienden. Echt, hier kan ik er 10 van eten denk ik. Oké die zijn ook best zoet, maar ik heb ze toch graag met voldoende spice. Ik heb nog nooit ‘echte’ kaneelrolletjes zelf gemaakt, maar wel al de luiewijven-versie. Zie hier, indien je interesse hebt 😉 .
 • Carrot cake: hoezo gezond? De allereerste keer toen ik het concept ‘wortelcake’ hoorde, dacht ik dat het om een ‘konijnenmop’ ging. Wij hadden er vroeger zo’n twee over een konijn en een wortelcake… Maar dat bleek dus echt een ding te zijn he! En nog lekker ook begot! Dat moest ik verder uitpluizen.

Ik maakte al een aantal keer zelf wortelcake. Er zijn recepten genoeg te vinden op internet. Daarom dat ik ook geen recept hier ga herhalen of overnemen. Ik postte laatst een foto van een stuk wortelcake op instagram en kreeg zo veel respons en vragen voor het recept. Dat ga ik hier niet geven. Maar wat ik wel ga doen, is mijn kleine geheimpje met jullie delen. Mijn geheimpje voor lekkere, luiewijven carrot cake!

Luiewijven carrot cake

Untitled

 • Stap 1: Zoek op internet de dichtstbijzijnde winkel van Dille en Kamille.
 • Stap 2: Ga naar de desbetreffende winkel.
 • Stap 3: Koop u daar een voorgemaakte ‘carrot cake mix’.
 • Stap 4: Ga naar uw favoriete supermarkt en koop de ingrediënten die er nog moeten bijgevoegd worden (zonnebloemolie, eieren, wortel)
 • Stap 5: Volg nauwgezet de instructies op het pak van de mix en bak je cake.
 • Stap 6: Als je niet al te lui bent, kan je zelf nog een topping maken. Mijn favoriet = limoen-mascarpone. Hiervoor meng je een pot mascarpone met wat bloemsuiker/honing/agavesiroop en flink wat zest van een limoen.
 • Stap 7: Smeer je topping boven op je afgekoelde cake.
 • Stap 8: Geniet van de heerlijke geur en de heerlijke cake, en verwonder je tafelgenoten met je baktalent 😉

Heel leuk om met kindjes te doen. Aangezien alle droge ingrediënten voor gemixt zijn, hoef je niets af te wegen, dat maakt het net dat tikje overzichtelijker om te doen met je kleine bengels!

Untitled

Untitled

Wel even opletten met vlugge handjes die graag al eens smikkelen voor de cake klaar is 😉

Untitled

Voor de éxtra luieriken onder jullie: je kan de mix zelfs online bestellen op de website van Dille & Kamille en lekker thuis laten leveren. Als dat geen gemak is! Er is helaas wel geen suikervrij alternatief beschikbaar…

Maar nee, nu even serieus. Ik zou het zelf niet beter kunnen. In de mix zitten speculaaskruiden voor een heerlijke gekruide smaak én stukjes walnoten. Daar kan je toch niet voor sukkelen? Lukt elke keer. Zeg dat ik het gezegd heb!

Untitled

P.S. Die konijnenmop wil ik jullie niet onthouden, hihi. Hier komt ie (bereid u voor op de flauwste mop ooit):

Een konijn stapt een bakker binnen en vraagt aan de man achter de toog: ‘Hebt u worteltaart?’

Waarop de man antwoordt: ‘Neen, sorry, dat hebben we hier niet.’

De volgende dag komt het konijn terug en vraagt: ‘Hebt u worteltaart?’

De man opnieuw: ‘Neen sorry, die hebben we niet.’

De derde dag keert het konijn terug en vraagt opnieuw: ‘Hebt u worteltaart?’

De man wordt al wat lastig en antwoordt: ‘Neen!’

Dit gaat zo een hele week door en op zondag, komt het konijn nogmaals de bakker binnen.

‘Hebt u worteltaart?’

De bakker zegt: ‘Ja hoor, die hebben we.’

Waarop het konijn zegt: ‘Da’s vies he?!’

Je moet je daar wel grappige stemmetjes en smoelen bij inbeelden haha! Oké sorry, lame!

  1 Comment

 1. fiekefatjerietjes   •  

  Lang geleden dat ik nog eens wortelcake gemaakt heb! Rabarbertaart en cinnamon rolls behoren ook tot mijn favorieten, maar ik eet eigenlijk alles wat zoet is graag. Behalve alles van mousse-achtige dingen zoals bavarois. Daar kan je me geen plezier mee doen 🙂

Laat maar van je horen!