Millie verjaardagsjurk

Op 13 februari werd onze meid 2 jaar. 2 jaar al! Wat vliegt de tijd…

Het lijkt me nog gisteren dat ze in mijn armen werd gelegd in het ziekenhuis, zo perfect en zo klein!

2 jaar later is het een flinke, zotte en vooral gelukkige (en daar ben ik enorm blij om) meid geworden. Ze lacht gelukkig veeeeeel meer dan ze huilt en dat blijkt overal zo te zijn als we iedereen mogen geloven!

Zondag 12 februari vierden we die twee jaar met de hele familie. Maar liefst 20 man (en vrouw) vulden onze eetkamer. Ik maakte voor de gelegenheid een koppel taarten én uiteraard een jurkje voor de jarige madam!

 

 _HJS0135

Betrapt op taart eten bij meter 😉

 

Ik zag op instagram de Millie jurk van Mix it – Make it verschijnen, ik weet helaas niet meer bij wie, maar werd meteen verliefd op het patroontje. Ik wachtte nog de juiste gelegenheid af en die was nu gekomen.

Ik toogde naar de opening van de nieuwe winkel van Madeline de Stoffenmadam in Vilvoorde (yay zo dichtbij!), kwam Eva daar nog tegen en koos (met wat moeite tussen al dat moois) een stofje. Ik waagde eens een feller stofje met flamingo’s op. Het fluo roze-oranje leek me wel een kleurtje voor Flavie. En aangezien het thema van het feestje confettikleuren zou zijn, leek me dit een goede keuze.

Ik koos de kleinste maat, 98, maar naaide met 1,5 cm naadwaarde aangezien ons Flavie nogal een smalle is. Het zit nog behoorlijk ruim, maar dan heeft ze er des te meer plezier aan. De zichtbare stiksels werkte ik af met de tweelingnaald met 2 verschillende kleuren, fluo oranjeroze (ik had niet genoeg hiervan voor beide rijen stiksels overal) en oranje.

De kleur van het stofje fotografeert zo moeilijk…
_HJS0132

 

_HJS0133

 

_HJS0134

 

Sorry voor de foto – overload maar al de schattige foto’s van de fotoshoot wou ik u niet onthouden…

 

 

_HJS0136

 

_HJS0138

 

_HJS0140

 

_HJS0141

 

_HJS0145

Patroon:  Millie jurk – Mix it-Make it

Stof: Madeline de stoffenmadam

 

Het kleedje viel in de smaak, amai! Tijdens de pasbeurt wou ze het niet meer uittrekken en ik heb haar met lekkers moeten overtuigen! 😉 Een blij kind = blije mama!

 

 

_HJS0152

Het getrainde oog onder U ontwaart hier een Laure jurk rond het lijf van metekindje Renske. Later meer hierover want ik vergat foto’s te nemen!

 

 

En dat het een leuk feestje was!

 

 

  1 Comment

  1. gerhildemaakt   •  

    Wat een schatje! Mooi gemaakt en proficiat aan Flavie en aan mama en papa.

Laat maar van je horen!