Mooie Moïra

Begin dit jaar opende er bij ons op de hoek een broodjeszaak/snackbar. De zaak wordt gerund door een sympathiek, jong koppel. Bijna dagelijks maken we een praatje.

En toen het nieuws dat Mevrouw en Meneer een dochtertje verwachtten. Vreugde alom. Vooral als je weet dat Meneer helemaal gecharmeerd is door ons Flavie. Mannen charmeren, dat kan ze goed ze, die dochter van ons.

November zou het dochtertje verwacht worden. Elke dag keek ik binnen in de zaak om te zien of Mevrouw nog mee achter de toog stond of vroeg ik ‘en?’ als ik Meneer tegen kwam. En dan kwam er eindelijk het langverwachte kaartje in de bus.

Moïra was geboren. De week erop stond Mevrouw al terug in de zaak, alsof er niets was gebeurd! Straf! Maar ja zelfstandigen kunnen zich geen lang bevallingsverlof permitteren.

Ik mocht dochter Moïra reeds aanschouwen en wat een dotje was het. Daar wou ik met plezier toch een cadeautje voor naaien.

Na de vorige babycadeaus lagen hier toch 2 patroontjes klaar dus ging ik daarmee opnieuw aan de slag.

Ik maakte een Oliver broekje in heel zachtroze neopreen van bij de Stoffenkamer. Een restje stof van een project dat ik hier nog niet publiceerde (tiens, dat moet dan dringend eens).

 

IMG_4258

 

IMG_4260

 

Een broekje is ook maar zo weinig dus maakte ik nog een Grace jurkje. Ik had nog net genoeg van de prachtige Rhodifer stof over van het kleedje voor Renske.

Het rokdeel is iets minder breed dan het patroon voorschrijft maar met wat dikkere stof stoort dat helemaal niet denk ik.

Ik ben er op verliefd, ik wil echt ook zo’n kleedje! Spijt dat het te klein is voor Flavie 😉

 

De stof is alleen zo moeilijk te fotograferen!
IMG_4254

 

 

IMG_4255

 

 

IMG_4256

 

Achteraan gebruikte ik doorzichtige kamsnaps om het kleedje te sluiten. Handig met baby!

 

IMG_4257

 

Mooie Moïra, hopelijk maakt dit kleedje je zo mogelijk nog mooier! Welkom op onze wereld!

 

  1 Comment

Laat maar van je horen!