My get fit plan!

Het moest er ooit eens van komen. Na jarenlang niks, maar dan ook echt NIKS van sport of beweging te doen werd het me te veel.

Ik moest er zou er iets aan doen. Want vroeger was ik wel sportief! Nooit mega uithouding gehad of de beste conditie, maar wel sportief. Balsporten heb ik altijd graag gedaan.

Dus, deze zomer vatte ik het plan op om me niet meer als een log zwijn te gaan voelen. Gewicht verliezen was niet in de eerste plaats mijn doel, ik ben gelukkig mijn zwangerschapskilo’s vlotjes (haast vanzelf, watbliefteru?!) kwijt. Niet dat er niet nog wat kilootjes afmogen, tuurlijk wel, zo’n 5 ongeveer, maar ik wou vooral eerst aan mijn algemene conditie werken en wat meer spiermassa kweken in plaats van vet.

Ik had het nooit gedacht maar… ik schreef me in, in het fitness centrum hier in de buurt. Op wandelafstand. Gelukkig maar. Want anders zou ik er nooit naartoe gaan. Ik nam meteen een jaarabonnement en nam het ‘ietsje duurdere’ zodat ik ook ALLE groepslessen mag bijwonen. Onbeperkt fitnessen en groepslessen met basis begeleiding, dik in de sjakosj! Ik hoopte ook dat het feit dat ik nu een jaar vasthang aan per maand toch wel een serieuze kost, mij zou motiveren om ook definitief te gaan en ik moet zeggen… het werkt!

 

Post session one:
Untitled

 

Fitnessen leek me altijd zoiets… niet voor mij! Zo asociaal en onnozel zonder ‘doel’. Maar eigenlijk, bevalt het me wel. Ik voel me na elke (niet zo extreem lange, nog niet!) sessie echt goed! Opgekikkerd, vol energie, en toch een beetje trots op mezelf! 😉

Mijn plan is nog steeds 3 x per week te gaan fitnessen en op zaterdagochtend (jawel!) de yogasessie bij te wonen. Voorlopig is 2 x per week nog maar gelukt en de yoga maar ik blijf proberen! Het gaat dus best wel oke. Ik zou nog wat meer groepslessen willen bijwonen maar mijn agenda laat dat niet toe.

 

Pre-session:
Untitled

 

Ik zou willen dat ik spinning zag zitten, lijkt me ideaal voor mijn conditie maar ik denk niet dat ik ook maar één spinning les zou overleven :-O

 

Ik zie al zo rood als een tomaat na gewoon te fitnessen:
Untitled

 

Komt daar nog eens bij dat ik ook terug ben gaan volleyballen. Bij een ploeg in de recreatieve ‘competitie’ weliswaar en dan nog in derde provinciale, maar toch! Elke week een match is toch al een vorm van toewijding 😉

Ik probeer dus. Ik hoop van thuis de loopband terug van onder het stof te halen en nog thuis wat te lopen maar voorlopig vind ik geen goed plekje om hem te zetten (I know, lame excuses right!).

So, let’s go! Keep trying! Ik doe toch al iets! Nu nog wat gezonder eten… of gewoon wat minder zou al een begin zijn…
Untitled

  1 Comment

  1. stoffenspulletjes   •  

    Kei goed bezig! Denk dat 2 keer per week fitness al meer dan voldoende is. Zeker als je ook nog eens volleybalt en yogat (is dat een werkwoord? ?)
    Goed bezig!

Laat maar van je horen!