Naaihistorie

Ik ben dus al een tijdje het naaiwereldje in blogland aan het volgen. Ik was tot voor zeer kort een complete neeeeeewb in het naaien maar toen ik de kans kreeg om een oude bernina gratis op de kop te tikken begon het serieus te kriebelen! Quand c’est gratuit, c’est dans notre prix hein! 🙂
Dat machien is misschien wel 30 jaar oud maar dat loopt nog als een trein! En man man, Bernina, wat een gemak, nog nooit een gemakkelijker in te rijgen naaimachine gezien!

Bon, ik begon dus met knikkende knietjes aan het nieuwe naai-avontuur, en ik moet zeggen, het bevalt me enorm! Ik ben ondertussen een heuse stof-koop-verslaafde geworden (terwijl ik shoppen verder mijd als de pest), al kan ik alleen nog maar dromen van sommige volgestouwde naaiateliers die ik al op het net ben tegengekomen! Het maak-het-zelf-virus heeft me dus snel en hard getroffen. Maar het is wel een virus dat ik gaarne oploop!

Ondertussen zijn er al een aantal leuke dingen van onder mijn trouwe Bernina-maatje gerold:
(Mijn oprechte excuses voor de erbarmelijke foto’s, ze zijn gemaakt met de mobiele telefoon, ik beloof dat ik in de toekomst mijn best zal doen om foto’s te nemen met het fototoestel dat binnenkort onze richting uitkomt van bij de papa!)

– het begon zeer onschuldig met een kussenhoesje, in een Ikea-stofje. Het is een hoes met open achterkant en jah, jammer maar helaas, aan doorlopende prints, daar doen we hier nog niet aan mee!:

 – mijn eigen Tante Hilde (ja toevallig!) zag dat ik meteen verslaafd was en gaf me vervolgens Mme Zsa Zsa haar geweldige rokjesboek. Daar moest ik dan toch direct iets uit maken en ik ging voor het gemakkelijke rokje met elastiek voor het metekindje (die, zoals vele 4 jarige meisjes, bezeten is door roze!): (ik had haar wespentaille helaas nog te smal ingeschat en dit rokje blijft dus ongedragen)

– na dat rokje voelde ik me al iets steviger in de schoenen staan en probeerde ik met de overschotjes van de stof dan maar een omkeerbaar Zsa Zsa gilet volgens de methode van die andere Tante Hilde:– de zus kon natuurlijk niet achterblijven en kreeg er ook eentje, met een iets minder roze stofje:
– en dan… dan begon het pas echt! kraamcadeautjes a volonté!:
 –  voor een collega en zijn kersverse zoontje: een snuggler uit het geweldige baby boek van Lotta Jansdotter, een omkeerbare bloomer ( met dank aan eloleo!) en een luierzakje zonder bias en met gelamineerd katoen, (ook met dank aan diezelfde eloleo!)

 – toen mijn nicht met Kerstmis even terug was uit het verre Shanghai en haar vergevorderde zwangere buik toonde mocht ook daar niets ontbreken: ook zij kreeg een snuggler (wel een roze dus maar hopen dat ze een meisje krijgt!) en een zeepaardjes knuffel (ergens gehaald op het net maar vraag me niet waar!)

  – toen even later de vrouw van haar broer (mijn neef dus) beviel van de kleine Gitte, kon mijn Bernina weer aan het werk: opnieuw een snuggler en een kleine, met flockfolie gepersonaliseerde romper (heet dat zo?)
 – en als laatste, een kraamcadeautje voor een vriendin, maar daar moest ik iets anders voor verzinnen want dat kind was inmiddels al 3 maanden oud!: Alyssa June kreeg een wikkeljurkje, levenmetliv-style!  en bijbehorende omkeerbare bloomers!

– ergens tussenin was ook Sinterklaas gepasseerd… en ik dacht: laten we een specialleke doen! Ik kocht het geweldige poppenboek van Tante Hilde en maakte (op verdacht minder tijd dan gevreesd) volgende poppen:

 en ja dat merkt u goed, de rechterpop heeft een omkeerbaar gilet aan, hetzelfde als de levende versie van de pop!
=> zij werden dan het zogezegde cadeautje van de Sint (ssssssst, niet aan de meisjes vertellen dat de Sint er niets mee te maken had!) voor onderstaande dames, de dochters van de zus (rechts metekindje Renske, en links vedette Fenne):
– alsof dat nog niet genoeg was, kwam daar mijne vent (of alleszins aanstaande vent) even vertellen dat hij zo’n pop ook wel zag zitten, maar dat mocht geen gewone pop zijn, aaaaah nee he, dat moest een alien pop zijn, en wel één die de vulcan greeting deed! Ja hallo zeg! Maar oke, als we iets doen, doen we het goed! Ik zocht op het net het meest outer space stofje (lang leve kinder turnpakjes!) en maakte DE alien voor Kerstmis, hij heeft zelfs een cape! Live long and prosper:
– je hebt het misschien al opgemerkt, maar er zit nog niets tussen voor mezelf… ah neen, daarvoor had ik geen tijd hoor! Tot ik stiekem een beetje verliefd werd op de boleo tas van eloleo. Ik had een paar leuke stofjes gekocht op het stoffenspektakel en maakte daar dit exemplaar mee:

– Dan was er nog het onvermijdelijke kerstcadeau voor de beste vriendin! En het is waar wat ze zeggen, de meeste vrouwen zijn content met een sjakosj, en zo ook ons Els: (neem me op mijn woord, ze doet nog meer pijn aan de ogen in ’t echt dan op foto, maar Els ziet dat wel graag!)
– ondertussen zijn we ongeveer 4 maanden verder sinds mijn allerleerste kennismaking met de Bernina en is Renske vandaag(!) 4 jaar geworden. Dat liet me niet onberoerd. Ik werd verliefd op de jurk met ‘indianen’streepjes uit het boek van Griet en Lies dankzij deze post en maakte er deze versie van: (op de foto is de onderkant nog niet netjes omgezoomd met de tweelingnaald zoals dat nu het geval is!)
 en dat is dus mijn naaiverleden in een, iets te gigantisch uitgevallen, notendop!
Welgemeende spijt voor deze enorme inbeslagname van uw tijd 🙂

  9Comments

  • KellyJade   •     Author

   🙂 jeej! ik moest maar dringend eens iets voor Jules maken he hihi!

 1. Rita Russe   •  

  amaai zeg , je hebt ook al een en ander gemaakt en alles zo supermooi , sjiek dinges hoor

  • KellyJade   •     Author

   Dank je! Moet nog veel leren en nog veeeeeel oefenen, maar we doen ons best!

 2. Stan nel   •  

  Hey blogmaagd, je doet dat goed! In naaien ben je precies nog geen beginneling! Ik volg je.

 3. vee   •  

  Wat zeg jij nu newb op gebied van naaien ?????
  Watgij hier toont, daar heb ik drie jaren voornodig
  Schoon tassen !!!
  En de poppen daar ben ik ferm verslaafd aan
  Dievind ik zalig
  Mijn blogfoto is trouwens een tas van dat ikea stofke
  Daarkrijg jenogal eens complimenten mee hoor !

  • KellyJade   •     Author

   ja ik vind dat nog altijd een schoon stofke!
   En die poppen, ik heb spijt dat ik er nog niet meer heb kunnen maken! Tante Hilde had zo'n oproep gedaan voor de pediatrie afdeling van een ziekenhuis en ik woon toen een paar kale popjes maken maar 't is er nog niet van gekomen!

 4. Pingback: kellyjade.be – Mijn allereerste keer ‘op bestelling’ en give-away

Laat maar van je horen!