Nieuw gerief!

Het was vandaag Stoffenspektakel in Leuven! Op Mechelen na het dichtsbijzijnde stoffenspektakel voor ons! Ik keek er al lang naar uit, het hoogtepunt van mijn week dus!

Even nog paniek deze morgen toen mijn zus het niet zag zitten om te gaan met de sneeuw maar tegen 10u30 toch met twee op weg! Het viel goed mee, de weg! Parkeren was een andere zaak! Maar na een chanceke (een madam die al volgeladen was met een grooooote zak, dan al! :-O ) een plaatske gevonden!

Ik had mezelf een vooropgesteld budget gegeven en een lijstje gemaakt van dingen waar ik moest naar uitkijken. Ik heb ongeveer de helft van mijn lijstje gevonden en de rest aangevuld met leuke dingetjes πŸ˜‰

Maar, ik ben blij, ik heb m’n vooropgestelde budget niet opgemaakt! Jeuj! Nog over voor dat in Mechelen dan πŸ˜‰

Zoals altijd stond de Bambiblauw stand bomvol! Gelukkig misschien want daardoor lieten we hem links liggen en werd ik niet in de verleiding gebracht om m’n hele budget daar op te doen aan die mooie stofkes!

Waarmee kan ik dan wel m’n (zeer bescheiden en ondertussen te kleine) stoffenkast aanvullen? Awel, ne keer overlopen se:

– Een aantal zeer leuke en goedkope katoentjes:

De eerste twee voorlopig nog zonder doel. Het rood-groene kocht ik vorig jaar ook al op het Stoffenspektakel en gebruikte ik hier al eens voor een Boleo-tas. Met de overschot was ik een jurkje begonnen maar ik kwam wat tekort voor het rokgedeelte, gelukkig was het er dit jaar weer πŸ™‚ .

– Deze twee koos m’n zus uit:

 – Nadat ze dit boek voor me kocht:

Ze gaf me daarbij ook meteen de opdracht om uit het bollekesstofke de ‘Lara’ -tuniek voor Fenne te maken en uit het vlinderstofke het ‘Lola’ – kleedje voor Renske. Tof he cadeautjes krijgen πŸ™‚
– Ik zag twee prachtige, zeer betaalbare en iets dikkere tricotjes (‘k heb er wel meer dan een half uur voor moeten staan wachten) :
 Het blauw komt echt niet over op foto! Hier lijkt het turkoois maar ’t is eerder zo’n groenachtig petrolblauw! Veeeel te mooi om te laten liggen!
– Deze geweldig mooie gordijnstof tikte ik op de kop voor €2/m en wordt ooit omgevormd tot kledingstuk(ken) voor mezelf:

 – En ten slotte dit stofje, een flashy stretchkatoentje (coupon) dat gewoon smeekte om te worden veranderd in een rokje πŸ™‚

 – Ik kocht ook nog 3 opstrijkbare applicaties: (m’n zus kocht er ook een hele hoop, ‘iets dat ik zelf kan’, riep ze blij uit! ze kan nl. niet naaien)

Die met de gitaren is bedoeld om een t-shirt van de Aanstaande op te leuken. Voor de rest vinden we wel iets! πŸ™‚
– Ik kocht nog enkele leuke lintjes, een kantje en pomponnekesrandje voor de tuniek en het jurkje voor m’n zus af te werken en een nieuw tornmesje (nadat ik het mijne had kapotgemaakt!)
Ik was nog op zoek naar spoeltjes voor m’n Bernina, maar geen gevonden in het juiste formaat. Ik wou me ook een nieuw liniaal aanschaffen, zo eentje in rechthoekvorm met een raster op, maar ook dat vond ik niet. Verder dacht ik leuke elastieken met kleurtjes en evt. bollekes enz te vinden maar ook dat bleef me onthouden… Niet goed gezocht of gewoon niet aanwezig? Wie zal het zeggen!
We hebben ook wel wat pech gehad, enfin het zal me leren, ik had moeten weten dat je op het Stoffenspektakel niet lang mag twijfelen!
Het vlinderstofke van m’n zus moest oorspronkelijk iets anders zijn. We zagen in het begin een super leuk stofke liggen, wit met grote bollen in veel kleuren. M’n zus twijfelde en wou het niet meteen meepakken. Het was er ook met zwarte achtergrond maar het wit was mooier. Toen ze dan het boek voor me kocht, zag ze het al helemaal voor haar, een kleedje voor Renske in dat stofke! Alle kleuren kwamen er in voor dus gemakkelijk te combineren. Helaas was tegen dan het witte bollekesstofke overal (of toch overal waar wij het hadden gezien) uitverkocht! Les geleerd: als je iets ziet , kopen! πŸ˜‰

  5Comments

 1. vee   β€’  

  Ik ben vorig jaarvoor het eerst naar dat van mechelen gegaan, maar eigenlijk viel mij dat tegen
  Niet het aanbod hoor
  Maar veeeeeel te veel volk
  Dat was echt vechten voor een plaatske en om het hardste roepen
  Ik ga loever naar de vrijdagmarkt in maastricht
  Of online…

  • KellyJade   β€’     Author

   Ja, ik vind die drukte en vooral de onbeleefde mensen die er rondlopen ook verschrikkelijk zenne, ma ge kunt er toch koopkes doen. Ik koop voor 't gemak ook liever online maar dat valt dan soms al eens tegen! Gelijk voor tricot, dat voel ik liever toch eens want anders krijgde zo van da gebroddel tricot! (zoals ik over 't laatst voor had!) De vrijdagmarkt in Maastricht, da ben ik in een vakantie toch ook es van plan, al veel van gehoord…

 2. Stan nel   β€’  

  Ik was er ook, maar rond 14u! Druk druk druk! Maar toch blij als je met je aanwinsten thuiskomt! πŸ™‚

  • KellyJade   β€’     Author

   inderdaad, daar doen we het voor he πŸ˜‰

 3. isabel   β€’  

  ik heb mijn eerste broekprobeersel door de living gesmeten, ik was helemaal over mn toeren haha πŸ™‚
  geduld is een mooie deugd tijdens het naaien en laat ik dat nu net niet hebben!
  hopelijk voel je je snel beter! dikke kus x x x

  http://www.mamajulesbrussels.blogspot.com

Laat maar van je horen!