Nieuwjaarscadeaus

We schrijven 1 januari 2016. Familiefeest aan moeders kant. Ondertussen lopen/kruipen daar 6 kinderen (het 7e drijft nog rustig rond in zijn/haar mama’s buikje) van de achterkleinkind-generatie. Ikzelf ben van de kleinkind-generatie.

Elk jaar worden namen getrokken om cadeautjes uit te delen, zo krijgt iedereen iets en moet niemand te veel kopen. De kindjes, die worden zo wat algemeen bedeeld. Oma Paula geeft sowieso aan iedereen!

De rakkers van de Zus krijgen zoveel van mij, ik wou dus graag eens iets maken voor de bengels van mijn neef en nicht.

Gitte, de 3-jarige dochter van mijn neef, is er eentje met karakter. Een mooi, blond meisje, altijd mooi gekleed. Daar zorgt haar mama wel voor. Ik vond het dus wel een uitdaging om haar van een zelfgenaaid kledingstuk te voorzien. Ik gokte dat ik met een jurkje niets mis kon doen. Mijn oog viel op één van de Soft Cactus stofjes die ik een beetje tevoren aankocht. ‘Klik’ deed mijn grijze massa en een idee was geboren. Het bleek uiteindelijk nog een lange bevallingsarbeid te worden en ik veranderde zeker 10x van gedachten. Maar ettelijke stevige weeën en uurtjes later was daar een jurk.

Ik nam hiervoor Stof voor durf het zelvers 2 ter hand en speelde wat met het voorpand. Dat knipte ik door volgens de lijnen in de stof en stak er zelfgemaakte dikke paspel tussen in één van de mooiste oranje/zalmroze kleurtjes die ik ooit ben tegengekomen. Gemaakt met een overschotje Art Gallery uni-katoen. Gegarandeerd scoren noem ik dat.

Ik opteerde voor de kapmouwtjes en voegde ook ‘pijltjes’ toe. Het voorste rokdeel legde ik een 5-tal cm van de stofvouw af en rimpelde het middenste deel. Maatje 110. Op de groei, tegen de zomer.

Het resultaat mag er wezen. Goed gebaard, al zeg ik het zelf. En ook de mama van de ontvanger was tevreden. Yes! Score!

Ik vergat helaas foto’s te nemen voor ik de cadeautjes inpakte, met uitzondering van een sneak peek. Maar vanmiddag kreeg ik van Gittes mama nog 2 foto’s van het jurkje toegestuurd. Zo hebben jullie toch een idee.

 

image

 

image

 

image

Patroon: Stof voor durf-het-zelvers 2

Buitenstof : Soft Cactus Inca Sunset mauveMadeline de Stoffenmadam

Voering: Art gallery arizona fat quarter bundle – Fatquartershop

 

De twee flinke mannen van mijn nicht moesten natuurlijk niet met lege handen naar huis. Kleine Neil van 8 maandjes kreeg een t-shirtje in Zonen 09 stof zoals dit t-shirt. Geen foto van dus. En grote broer Liam van 3 kreeg een Charlie in maat 110 met lange mouwen voor de winter. Ik wou eigenlijk een Ole maken. Maar de Charlie zit zo rap en gemakkelijk in mekaar, dat ik wegens tijdgebrek hiervoor moest gaan. Dat was een gelukkige keuze. Viking Liam was er dolgelukkig mee. Kijk zelf maar:

 

image

 

image

 

image

 

image

Patroon: Charlie – Zonen 09

Vikingstof: weet ik niet meer

Oranje voeringstof: Stoffenspektakel

 

 

Hoe verloopt bij jullie het cadeautjes gebeuren? Hebben jullie afspraken of een regeling?

  4Comments

  1. B-Naais   •  

    Wauw super! Ik kan mij voorstellen dat ze er erg blij mee was 😀

  2. Pingback: kellyjade.be – Pin it & make it – dinosaur tail

  3. Pingback: kellyjade.be – Pin it & make it – dinosaurus staart

Laat maar van je horen!