Oscar

Mijn nicht is in het land, met de kleine Liam. Morgen geeft ze een babyborrel, zodat de hele Belgische entourage kan kennismaken met de kleine man, voordat ze terug naar China vertrekt.

Op een babyborrel kom je niet aan met lege handen. Omdat hun thuisbasis China is momenteel was er ook geen geboortelijst (ze doen dat daar blijkbaar niet). Ideale gelegenheid om iets handgemaakt te voorzien, gezien dat in het verleden al werd geapprecieerd!

Ik had hier nog het Coup Coup patroontje ‘Oscar’ liggen => ideaal!! Dat zag er mij een tof broekske uit voor een tof venteke! Ik koos voor de zekerheid voor maatje 6 maanden. Liam is nu 3 maand maar ik heb al van horen zeggen dat het een stevig bazeke is! Niet moeilijk met een papa van om en bij de 2 meter! Maar als dat nu goed zit kan hij het lekker aan tijdens de zomer.

Ik koos voor een gemengd katoen-linnen stofje van de Stoffenkamer. Zo mooi! ik was er meteen verliefd op! Spijt dat ik niet meer besteld heb, maar dat zal aan de (helaas hoge) prijs gelegen hebben.

Maar man… ik heb nog nooit zo GEVLOEKT terwijl  ik iets in mekaar aan’t steken was! Djeez! En ’t is pertang geen moeilijk patroon he! Ik weet niet wat het was, het belachelijk onBelgische weer misschien? Wie weet…

Het begon al met fout knippen. Dan was eindelijk alles geknipt maar dan was de print aan de naad van het rugpand zoooo scheef (ahja doorlopende prints ben ik nog niet mee bezig). Dat kon echt niet! Nieuw rugpand geknipt. De print loopt nog niet geweldig door, maar geloof mij, vergeleken met de eerste keer is dit stukken beter! Verder zat ik nog met vanalles en nog wat te sukkelen. Ben content dat af is! Ik ben op en sta nat in’t zweet (ook van al da strijken tussendoor!). De afwerking is normaal met knopen en knoopsgaten, maar voor mijn eigen gemak en dat van de ouders koos ik in de plaats voor kamsnaps, handig babymateriaal!
Maar ook daar ging het mis! Was ze precies helemaal vergeten en had er toch wel te dicht bij gezeten met mijn strijkijzer zeker! GVD!!!! Eentje helemaal gesmolten! Na veel gepriegel die daar toch af gekregen en een nieuwe kunne opzetten, oef! Anders was’t helemaal om zeep!

Bij het opzetten van de snaps ook gezien dat ik de zak veel te hoog heb gezet. De snaps zitten er nl in in plaats van erboven, maar dat kon dan maar niet anders! Gelukkig weet mijn nicht dat niet!

Ik vind hem alsnog heel leuk geworden, mede dankzij het geweldige stofje (moeilijk toch om leuke stof te zoeken voor jongens, stof die wat steviger is dan gewoon katoen en niet te speciaal want weet niet of mijn nicht dat wel leuk vindt!). Alleen… zo groot is’t ook niet! ’t Is te hopen dat het boeleke derin kan!

De kleur komt niet zo mooi over op foto vind ik…

Op een bepaald moment stond er in de handleiding, ‘werk aan de buitenkant af met een sierstiksel’. Dus deed ik dat, kon ik de steken van mijn machine eens testen en deze werd de winnaar! Ik vond ‘m zo leuk dat ik hetzelfde toepaste aan de zijnaad, om de naad binnenin vast te zitten => minder gekrab aan de babybeentjes!

Ja dat ziet ge goed, de print van de zak is omgekeerd. Dat is bewust gedaan. De print kwam vooraan ook totaal niet uit en met de zak ook niet want ik kon het niet meer aan van opnieuw de panden de knippen dus ging ik voor de obvious misser, een omgekeerd geknipte zak! Ik kwam dan nog paspel tegen in exact hetzelfde groen-blauw als de stof, die kon ik errond zetten zodat het misschien wat minder opvalt… nee? Al is die paspel er absoluut niet volgens de regels van de kunst aan gezet! Maar gelukkig weet mijn nicht ook dat niet!

De achterkant. Bovenaan komt nog net mijn strijklabeltje piepen!

Mijn poging tot doorlopende print…

Open:

Patroon: ‘Oscar‘ van Coup Coup
Buitenstof met driehoekjes: de Stoffenkamer
witte binnenstof: Ikea

  13Comments

 1. vee   •  

  Amai en dat bij die temperaturen van vandaag…..

 2. CreativEls   •  

  Hoewel het een beetje een avontuur was, is het een heel mooi broekje geworden in een leuk stofje. Daar zullen ze heel blij mee zijn. Leuk zelfgemaakt cadeau.

 3. heidi   •  

  ik vind het in ieder geval een geweldig exemplaar geworden, met idd een superleuk stofje 🙂 daar zal kleine oscar en mama heel blij mee zijn denk ik 🙂

 4. MultiVroon   •  

  Mooi gelukt hoor! Al je ellende is er helemaal niet aan af te zien vind ik.

 5. * Made by Haakjuffie *   •  

  Tjeeminee wat mooi gemaakt weer . Erg leuk stofje ook voor een jongen . En ik zie echt niet wat er niet helemaal juist is , maar ik ben dan ook geen tovenaar met stof . En ik ben nu eenmaal groot fan van je werk , dus dan vind ik alles mooi van jouw hand . Fijne dag , liefs!

 6. Sheena   •  

  Aan het resultaat kan je alvast niet zien dat je er zoveel moeite mee gehad hebt. Ik vind het er heel goed uitzien!

 7. Kotkedei   •  

  Héél tof hoor. En die stiksels ook! zal schattig zijn als hij dat zal aanhebben!

  • KellyJade   •     Author

   't patroon gaat tot 24m , misschien kan Jules daar nog juist in… 😉

 8. Anneleen   •  

  Ferm!!!
  En daarbij, wij zijn veel te kritisch voor onszelf, uw nicht gaat keicontent zijn want het is met veel liefde gemaakt!
  Ik vind het alvast zeer geslaagd 😉

 9. rachelinred.com   •  

  Wat mooi gemaakt! En ik vind die sierstiksels echt heel geslaagd. Ik ga dat zeker ook eens proberen. Als ik iets soortgelijks kan vinden op mijn machine tenminste 🙂

Laat maar van je horen!