Pin it & make it – bier risotto

Vandaag een recept dat ik uitprobeerde. Risotto met bier in plaats van wijn. Mij leek dat heel even vreemd maar onze leuze hier luidt: ‘Goe met goe kan ni slecht zijn!’

Ik hou wel van risotto en er wordt beweerd dat dit moeilijk te maken is, maar mij is het altijd al gelukt. Heb ik gewoon risotto-geluk of heb special risotto-powers? Mij een raadsel! Zolang het maar lekker is en blijft lukken.

Hier wordt ook al eens gaarne een pintje of andere biersoort genuttigd (ah ja, rasechte Belgen en al!), dus dit recept zou een win-win moeten zijn.

En dat was het ook. Super lekker! Wij maakten het met worst zoals in het recept maar niets belet vegetariërs om het vleesloos te doen!

Het recept vind je in deze pin.

 

Ik gebruikte Poolse kielbasa als worstje, niet het gezondste vleesje, maar oh zo lekker!

IMG_1682

 

 

Gebakken vleesje en geraspte gouda staan al klaar!

IMG_1679

 

 

Zo ziet risotto eruit wanneer je er bier bij doet…

IMG_1680

 

 

Ik gebruikte dit bruine biertje. Dit gebruik ik ook meestal als ik stoofvlees maak (tenzij ik iets anders in huis heb!), naar Jeroen Meus zijn voorbeeld.

IMG_1686

 

 

Smullen maar!

IMG_1683

 

 

Ik denk wel dat ik er volgende keer iets van groentjes bij doe. Dat geeft de illusie van toch iets gezonder te zijn 😉

Laat maar van je horen!