Pin it & make it – sugar cookies

Ook deze week is het me gelukt iets te maken vanop Pinterest, naar het goede voorbeeld van Liesellove. Ik pinde ze wel stiekem nog vandaag, maar maakte ze ook vandaag! Simpele koekjes!

Zaterdag wordt Flavie 1 jaar. Het feestje zal in vosjes-thema zijn. Daarom testte ik vandaag een koekjes recept uit en gebruikte daarbij mijn nieuwe vosjes koekjesvorm, die ik hier bestelde.

Ik zocht een gemakkelijk receptje op pinterest en vond deze pin. Ik ging meteen aan de slag. Ik moest voortesten zodat het eindresultaat zonder schaamte kan uitgedeeld worden.
Ik zou het geen succes noemen. Het deeg viel wat uit mekaar en de kleine vosjesbeentjes braken veel af. Ook zijn vele vosjes hun staartjes verloren tijdens het proces. Mijn vosjes hebben dan misschien staartjes en pootjes verloren, deze vos verliest alvast haar streken niet!

 

image

 

Ik postte een oproep op instagram en kreeg meteen reactie van deze fantastische madam! Halverwege komende week test ik haar receptje uit. Qua ingrediënten komt het overeen met het pinterest recept, alleen werd daar meer bloem gebruikt, wat het ietwat droog zijn van de koekjes verklaart!

De tweede batch met het pinterst recept was beter. Ik zette de oven wat lager en liet zeer iets langer in. Deze vosjes hoefden niet naar de verloren ledematen kliniek. Ze mogen dan niet super formidastisch gelukt zijn, Echtgenoot kon ze toch smaken! En zelfs Flavieke smikkelde een vossenhoofdje op! Het onthoofde rompje ligt hier nog ergens! Arme meneer vos!

 

image

 

  1 Comment

  1. Pingback: kellyjade.be – Flavie’s first birthday party

Laat maar van je horen!