Poging tot afleiding

Ik had vandaag niet echt veel tijd, maar ik wou toch iets in mekaar zetten omdat ik had gehoopt dat het m’n gedachten zou afleiden van het feit dat ik ziek ben en ik me behoorlijk belabberd voel…

Nadat ik her en der op blogs verscheidene exemplaren van haar kaartenmapje zag verschijnen, besloot ik ook om me eraan te wagen. Ik had immers een aantal leuke fat quarters liggen die perfect zijn voor zo’n project!

Het is verre van perfect geworden, wat zeker niet ligt aan haar super duidelijke tutorial, maar eerder aan mij!

Eerst en vooral, vergat ik WEER een labeltje in te zetten! Het is voor eigen gebruik dus ’t kan zo geen kwaad maar dat moet echt een automatisme worden dedzju!

Verder moet het ergens misgegaan zijn bij het knippen want na het plooien (dat echt super juist was, heb het 3 keer gecheckt!) kwam ik een stuk binnenstof uit dat groter was dan m’n stuk buitenstof… Enfin, ook geen ramp, beter te groot dan te klein en da’s gemakkelijk bij te knippen! Ik en rechte hoeken, aiaiai! En dan zeggen dat ik als leerkracht fysica m’n leerlingen geregeld uitfoeter omdat hun grafieken niet nauwkeurig genoeg zijn! Auwch!

Je ziet ook duidelijk dat de print scheef loopt… maar dat zou misschien nog aan de stof kunnen liggen?

Bij de stiksels in het middel schijnt (nogal hard zelfs) m’n potloodlijn door… ik moet het tekenen om het daar toch wat juister te houden. Om die vakjes breed genoeg en op 9 cm te krijgen heb ik ook lichtjes moeten foefelen met de naadwaarden, maar allee, ’t kwam uit en de kaarten passen erin!

Zoals ook duidelijk te zien is, zit de elastiek marginaal, om het zacht uit te drukken, scheef! Ik had alleen nog lelijke witte brede elastiek, dus ’t is een gestreept ondergoedelastieksken geworden. Maar dat trok dus verschrikkelijk scheef en is allesbehalve ideaal. Maar… het houdt het mapje bij mekaar!

Als laatste ging het keergat dichten met de onzichtbare steek ook al ni bijster vlot! Dat wijt ik dan weer aan het feit dat ik serieus den bibber heb omdat ik ziek ben!

‘k Heb toch voor alles een excuus he ;-p

Enfin, without further ado, here it is:

Al bij al vind ik het wel nog leuk 🙂 Een leuk projectje om nog eens te proberen, misschien voor de mama. Zij is het soort vrouw die in een winkel staat en gevraagd wordt of ze een klantenkaart heeft, waarop ze altijd atwoord: ‘Ja ja heb er een, maar ‘k heb die niet bij’, omdat ze niet in haar portfeuille passen…

Ik zou haar deze geven, maar ik vind dat ze een betere versie verdient! Ik heb er voor de foto’s m’n kaarten ingestoken, maar eigenlijk heb ik het niet echt nodig, bij mij passen de kaarten wel in de portemonnee! Maar ik wou het gewoon eens maken! 🙂

Jammer genoeg heeft het me wel niet genoeg afgeleid, ‘k heb er meer hoofdpijn van gekregen :-/ ‘k Ga maar eens in bad gaan…

  10Comments

 1. Juffra Toertjes   •  

  Mor sukkelke toch…..veel beterschap gewenst zene.
  Ik ben zelf migraine-patiënt, dus ik weet dat ge met koppijn niet alles helder meer ziet!
  Maar al bij al toch nog redelijk goed geworden, dat scheve elastiekske geeft een verkeerdelijke indruk dat het geheel scheef is, maar dat is eigenlijk niet zo….

  • KellyJade   •     Author

   ja verdamd scheef elastieksken!

   maar ik vind nergens leuke gekleurde elastiek! heb op 't stoffenspektakel gezocht, zonder succes…

   verdorie, ben nog ni in m'n bad geraakt, veel te veel blogs te lezen 🙂

 2. MultiVroon   •  

  Lijkt me ook een best ingewikkeld projectje! Ziet er toch wel vrolijk uit met die stofjes 🙂

  • KellyJade   •     Author

   bwah, 't valt wel mee ze! je moet gewoon rechte hoeken kunnen tekenen 🙂

 3. Ann P   •  

  Die ga ik ook eens maken en als ik het goed begrijp moet je er niet aan beginnen als je je niet zo lekker voelt….maar je resultaat ziet er toch tof uit hoor!

 4. deborah haakt   •  

  Hoi,
  Bedankt voor het volgen van mijn blog.
  Ik ben jou ook gaan volgen. Wat een ontzettend leuk mapje voor pasjes!

  Groetjes, Deborah
  deborahhaakt.blogspot.nl

 5. KellyJade   •     Author

  ne mens moet iets doen he 😉 (wel best ni bij vermelden dat mijn verbeterwerk blijft liggen 😮 )

 6. Jelle van der linden   •  

  Hey,
  Ok is wat scheef, maar wel leuke combinatie van stofjes. Gewaagder dat mijn klassieke stofjes 😉
  Ik heb mijn stofjes geknipt voor een gepimpte versie met ritsje en extra opbergvakje… vanavond begin ik eraan 🙂
  Dus als alles meezit morgen tutorial en fotootjes op lokakid.blogspot.be
  gr

Laat maar van je horen!