Selfish sewing with Julia

Ik probeer de stilte hier wat te doorbreken. Maar het is weer zo druk en hectisch geweest. Als ik dan eventjes 5 minuutjes tijd vind, plof ik uitgeput in de zetel. En meestal probeer ik dan nog wat werk voor school gedaan te krijgen, dat ik dan na 2 minuten moet opgeven omdat ik me niet kan focussen of omdat Flavie mijn aandacht weer opeist!

Maar daar gingen we het niet over hebben. Ik maakte een hele tijd geleden een test Julia-sweater en ik merkte op dat ik daar helemaal nog niets over had verteld! Ik maakte voor de maat een testversie. Ik nam dezelfde maat als mijn Lotta-rok (waarover ik ook nog niet blogde besef ik nu!) en die zit perfect. Ik beperkte me tot de basisversie en veranderde enkel naar de diepe halslijn om mijn ronde vormen wat flatterender te laten overkomen. Ik knipte ook nog een bedenkelijk stuk van de mouwen omdat ik 3/4 mouwen een aangenamere lengte vind. Zeker met de brede boorden die er worden aangezet.

Ik gebruikte een mostergele/bruine tricot van Mon depot. Niet echt mijn kleur maar de enige die geschikt bleek te zijn vanuit mijn voorraad, straf he?! De stof zit geweldig comfortabel en glanst een beetje in het juiste licht, absoluut niet te zien op de foto’s. Ik combineerde met een gestreept tricootje van Mon depot, het enige dat erbij combineerde.

En het truitje zit fantastisch! Wat een prachtontwerp. Testversie en mijn kleur niet of niet, ik droeg hem al veel. Ook om te gaan werken en ik kreeg al complimenten van collega’s! ‘Tof truitje!’  ‘Wat? Zelfgemaakt? Amai!’  Daar word ik blij van, heel blij!

Test geslaagd dus! Ik knipte meteen twee nieuwe Julia’s, wel in absoluut af te raden stof maar ik sloeg Martes advies even in de wind omdat ik het toch wou proberen. De eerste is half genaaid maar bij gebrek aan voldoende stof bleef ze liggen. Stof is ondertussen voorzien, nu nog tijd. (noot: ondertussen zit hij in mekaar en het werkt wel, al zit hij niet zo beweegbaar als deze, post volgt later). En de tweede bleef ongenaaid liggen wegens tijdgebrek en prioriteiten! Soon my friends! Soon…

 

Ik liet me voor deze trui volledig gaan met de zelfontspanner van mijn iPhone 4s cameraatje en haalde mijn beste poses boven! Ahum… de zoveelste crappy foto’s van mezelf dus! Het is niet de eerste keer en allicht ook niet de laatste!

 

 

IMG_4757

 

IMG_4755

 

IMG_4751

 

IMG_4749

 

 

IMG_4747

 

IMG_4746

 

IMG_4745

 

 

IMG_4743

  3Comments

  1. Carla   •  

    Tof gemaakt,ik heb er eentje gemaakt maar wil er nog ene maken maar ja tijd,hé!

  2. Tam Tam   •  

    Anders een mooi stofje hoor en super combinatie met die streepjes! Hier hoort de Julia ook bij de favorieten 🙂

Laat maar van je horen!