Sewing for another baby!

*** For English, please scroll down.

In juli werd Klaas geboren. Klaas is het kersverse zoontje van een vriendin van mij. Een babybezoek werd gepland en je komt uiteraard niet aan met lege handen in zo’n geval. Ik bladerde zeker een uur door mijn boeken, tijdschriften en patronenmap op de computer. Altijd heb ik dat dus voor! Te veel keuze zeker? Toen ik dan uiteindelijk besloten had, moest ik mij nog haasten!

Het werd een Ava-slaapzak van Straightgrainpatterns. Ik zocht een stofje dat een beetje bij het kaartje zou passen en de ‘Stickly Rockers’ stof van Zonen09 bleek de ideale keuze. Heerlijk zacht en goede kwaliteit ook, perfect voor baby gerief. Ik voerde met simpele beige katoen en stak tussen beide lagen een warmere laag niet-rekbare badstof. Een slaapzakje voor het tussenseizoen. Al worden de nachten nu al wel koud vind ik… Ik maakte nog snel een zeverdoekje en tuttenketting (of fopspeenketting in mooi Nederlands 😉  ) erbij.

De foto’s zijn van abominabele kwaliteit, maar jah, dat heb je dan als je nog aan het naaien bent, 5 min voor je moet vertrekken!

***

In July, Klaas was born. Klaas is the newborn son of a friend of mine. I planned a baby visit and of course you don’t arrive empty-handed in such a case. It took me an hour of looking through all my books, magazines and the pattern folder on my computer to decide what I would make. This happens to me every time! Too many choices perhaps? When I finally picked something out, speed was of the utmost importance!

I went for the Ava sleeping bag by Straightgrainpatterns. I scanned my fabric stash for a fabric that would match with the birth announcement card and it turns out the ‘Stickly rockers’ fabric from Zonen09 was the perfect match. Very soft and good quality, perfect for making baby stuff! I lined the sleeping bag with simple beige cotton and added a layer of non-stretch bath cloth in between. A sleeping bag for the in-between season. Although the nights are getting quite cold already… I threw in a small burp cloth and a pacifier clip for good measure.

The quality of the photos is abominable, but hey, that’s what happens when you’re still busy sewing about 5 minutes before you have to head out the door!

FullSizeRender-3

FullSizeRender-5

FullSizeRender-7

Pattern/patroon: Ava sleeping bag by Straightgrainpatterns (Exclusively for La Maison Victor magazine)

Stof met print / fabric with print:  ‘Stickly Rockers mint‘ by Zonen09

Voering / lining : Ikea

Zondag was het dan Klaas zijn babyborrel. Echtgenoot, Flavie en ik waren uiteraard van de partij! We trokken naar de ‘verre’ Kempen en deden dat opnieuw, niet met lege handen. Ik hield het simpel, alhoewel ik opnieuw lange tijd spendeerde aan boeken en magazines doorbladeren. Ik koos uiteindelijk voor een t-shirt patroon uit Ottobre 1/2015 en maakte dat in maat 62, goed op de groei voor het komende seizoen. Ik had geweldige ideeën voor mooie kruippakjes, langs twee zijden te dragen maar wegens tijdsgebrek hield ik het bij het simpel t-shirtje met aangeknipte mouwen. Het enige dat ik aanpaste was het toevoegen van boordjes aan de mouwen, omdat me dat iets mooier leek. Ik koos opnieuw voor Zonen09 stof, de ‘Off beetle mint’ jersey deze keer en had nog net tijd voor een tweede exemplaar in een tricot die ik ooit eens ergens kocht.

***

Sunday was Klaas’  baby shower. Husband, Flavie and I were present, of course! We drove an hour or so and arrived, again, not empty-handed. I kept it simple, although I still spent a long time skipping through magazines en books. I eventually chose a t-shirt pattern from Ottobre 1/2015 and made a size 62. He can grow into it by coming season. I had some great ideas about reversible playsuits but kept to the simple t-shirt instead do to time pressure  The only thing I adjusted was adding ribbing to the sleeves, which seemed like a nicer finish to me. I chose some fabric from Zonen09 again, but this time I went for the ‘Off beetle mint’ jersey . I just managed to make a second shirt out of some jersey I bought somewhere but can’t remember.

IMG_4492

IMG_4494

IMG_4496

IMG_4498

IMG_4499

IMG_4501

IMG_4503

FullSizeRender-11

IMG_4504

Patroon / pattern : Ottobre 1/2015

bluegreen fabric : ‘Off beetle mint‘ by Zonen 09

black star fabric: don’t remember

Welkom op de wereld Klaas!  *** Welcome to the world Klaas!

  3Comments

Laat maar van je horen!