Shiny new toy!

Het is gelukt! Ik toogde met de de kersverse echtgenoot richting Mechelen. Hoe heb ik dat geflikt?

Awel he, meneer wou per sé een nieuw terrarium voor de nog resterende slang, nadat hij één van de deurtjes van het vorige kapot maakte. Ik opteerde voor de budgetvriendelijke oplossing: een nieuw deurtje kopen, maar meneer wou per sé een volledig nieuw. De gestorven slang moest maar eens een besmettelijke ziekte gehad hebben en dat uitkuisen was toch ontoereikend en blablabla!

Oke, geen probleem voor mij! Maar hier is zo geen winkel echt in de buurt. Waar wel? Ah, in onze voormalige thuisbasis Lier natuurlijk! En laat Lier nu toevallig dicht bij Mechelen liggen! Sluw van mij he, ik weet het, ’t is ook een gave zenne!

Dus, wij deze morgen rond 10 u richting Lier. Tegen 11u aan de winkel, hij was open en alles! ( gelukkig want we waren vergeten te bellen om dat te checken!)

Een passend terrarium en alle bijkomstigheden uitgezocht, de echtgenoot stond erop om te betalen (hij wou het tenslotte!) en dat daar was ik niet treurig om 😉  (onze rekeningen zijn nog niet volledig gezamenlijk gemaakt! dermee!)

Dit is ons Mystique haar nieuwe villa se:

Obi vindt zijne nieuwe, lichtgevende tv precies ook plezant! 

Dan richting Mechelen, rustig gekuierd langs de braderie (ma brrr ’t was frisjes!), lekker pasta gegeten en dan… op naar Van Rooy!

Ze waren heel vriendelijk! Hadden een Pfaff modelleke in serieuze aanbieding maar ik had me een vooraf gesteld budget gegeven van €700 en dat was daar toch over.

Binnen gaan zien… Ik was gegaan met het idee een Pfaff van de Select of Ambition reeks uit te zoeken. Ik kreeg de volledige uitleg, mocht ze eens testen en koos uiteindelijk voor de Select 4.0 ! Die zat net binnen het budget en had eigenlijk alles wat ik zocht! Dat verschrikkelijke handige dubbel stoftransport, sterke motor, naaldpositie per mm, een hele resem steken waar ik waarschijnlijk nooit iets mee ga doen, handig regelbare snelheid…

De Ambition 1.0 viel binnen zelfde prijscategorie maar daar betaal je eigenlijk voor de nog eens zoveel extra steken waar ik al helemaaaaal niks mee zou doen. Verder had die volgens de verkoper een minder krachtige motor. Hij was natuurlijk elektronisch en maakt automatisch knoopsgaten, maar om het dan daarvoor te doen… Ik zweer lekker bij een mechanische machine! Kunt ge zelf nog overal aan prutsen en prullen! En de naald altijd omhoog of omlaag zetten? Dat was ik toch al gewoon! Niks nieuws onder de zon!

Nadat we daarstraks de nieuwe slangenwoning hadden gearrangeerd, mocht ik mijn nieuw speelgoed uitpakken! De echtgenoot nam er een hele fotoshoot van :-), zo kan u lekker meegenieten van mijn blijdschap!

Mooie doos, eenmaal de buitenste open was!

Spannend, mesje doet overtime!

Handige standaard toebehoren in een net zakje!
De handleiding, ook zeer handig!

Oooooh ja, en dit!
(u ziet hier trouwens, rechts op de foto, mijn nagelnieuwe, door de schoonzus gemaakte trouwring! sjiek he!?)
Handige, harde beschermhoes-ding!

Tromgeroffel…

Tadaaaaaa!

Vrije arm indien gewenst!
Handig (heb ik dat woord echt al zo veel gebruikt?!) opbergvakje! Op de achtergrond ziet u onze volledig door de katten gesloopte zetel! :-/

Stekenoverzicht! (Zo veel?!)

Onscherp sfeerbeeld 😉

Ik opteerde voor de 5 jaar garantie en kreeg daarvoor een leuk pakketje extra:
– 2 stofscharen (groot en klein)
– extra spoeltjes
– 3 klosjes garen, waarvan 1 speciaal borduurgaren naar keuze
– maar liefst 7 (!) setjes verschillende naalden!
(waaronder jeans, leder, tweeling, stretch, microtex en nog!)
– een blinde ritsvoetje (gelukkig want dat is een must!)
– een busje naaimachine-olie
De 2 latten kocht ik er zelf nog bij, daar was ik al een tijdje naar op zoek en nu dus gevonden! Jeej!

Voila se! Nu ben ik weer een hele tijd gesteld (hopelijk!)! ’t Was wel een zware dag voor onze beider portemonnee! Maar allee, zo als pas getrouwd koppel mag er toch ne keer een folieke af he 😉 We gaan al ni op huwelijksreis! Nu wordt het sparen voor een eigen stekje!
Ma mijne lieve halve trouwboek heeft toch maar mooi de zware doos helemaal van in’t centrum van Mechelen tot aan de parking daar zo aan de McDonalds gedragen he! Ik weet wel waarom dak er mee getrouwd ben zenne 😉

  12Comments

 1. vee   •  

  Diene verdient een massage, want dat is ver…….
  Gij zijt wel echt zot van groen hé, dat ge geen groen machien gekocht hebt jong, allé veel plezier ermee !

  • KellyJade   •     Author

   Da was er ni 😉 ben al content dat geen roos is!!!!

  • KellyJade   •     Author

   Btw, diene groene nagellak is nog van met den trouw 🙂

 2. mANdarien   •  

  Genoten van jullie aankoopverhaal ! Geweldig ! Veel succes met je nieuwe speeltje ! Daar zal nog veel moois vanonder (of vantussen) rollen !

 3. Marleen   •  

  Dan heb ik samen met u aan de kassa gestaan, zie ik nu.

  • KellyJade   •     Author

   🙂 de aankoopster van de boventransportvoet dan?

 4. Fynn   •  

  Wauw, a dream coming true! Zalig, geniet ervan, zou ik zeggen! Weg met de frustaties door een slecht werkend machientje.

 5. Marleen   •  

  Ja, zo is het.
  Ik was blij dat die man mijn machine op hun drukke dag meteen in orde heeft gezet. En jouw enthousiasme was ons allebei opgevallen.

  • KellyJade   •     Author

   De wereld is toch klein, lijkt soms he! Wat 'n toeval! Geniet van het boventransportvoetje, het zal je naaileven vergemakkelijken 😉

 6. Anneleen   •  

  Ik zag "richting Mechelen" en ik dacht dat je hem meegekregen had naar het stoffenspektakel 😉
  Dat zou al een hele prestatie zijn, maar een nieuwe naaimachine is nog zooooveel beter dan het stoffenspektakel!
  Bij ons ging dat ook zo 2 jaar geleden, ik wou een naaimachine en hij heeft ze naar de auto gedragen, helemaal naar de parking aan den ham haha! Die mannen hebben nog al iets over voor ons 😉

Laat maar van je horen!