Something to cross off my list

Het is er eindelijk van gekomen. Ik heb m’n poging gewaagd tot het maken van een Burda 7828.

Ik heb in het begin een paar domme dingen gedaan (echt overdreven: panden niet met goede kanten aan mekaar en zo, dom dom!) maar eens ik goed wakker was, ging het vlot 🙂

Best een leuk patroontje en een comfy kleedje! Maar… ik had het al moeten weten, mijn lichaam houdt zich niet aan doorsnee maten!

Ik twijfelde welke maat ik zou nemen. In Mina Dotter’s geweldige uitleg stond geschreven dat je best een kleiner maatje kan nemen dan je gewend bent en je je best baseert op de bovenwijdte.

Ik twijfelde toch… Ik vergeet ook nog steeds dat ik zoveel ben afgevallen (13 kg) en dus dat mijn maten ander zitten… Maar ik heb nog steeds veel te brede heupen en wou niet hetzelfde voor hebben zoals bij mijn eerste tricot kleedje. Ik besloot toch maar voor een 44 te gaan.

Het zat lekker rond de heupen, dat wel. Misschien wat losjes maar dat heb ik liever! Maar bovenaan… was het net een tent!!!!!!!

Ik zou dus bovenaan maat 40 moeten hebben denk ik en onderaan maat 44! Want zo… zo zag het eruit:

(ik probeerde het nog met een riemke maar tevergeefs!)

Ondertussen heb ik wat gefoefeld en vals gespeeld. Ik heb gewoon de zijnaden opnieuw door de overlock gejaagd en een heel stuk weggenomen bovenaan. Oké, nu zit het niet meer perfect afgewerkt aan de oksel maar dat ziet toch niemand en ik zou dit kleedje graag willen dragen. Nu ziet het er ondertussen zo uit:
Dat is toch al beter! Ik ga nog een klein stukje wegnemen aan de taille en dan is het draagbaar (het is iets beter zichtbaar in ’t echt dan op lelijke foto!). De mouwen flubberen natuurlijk nog uit… maar ik weet niet hoe ik dat kan oplossen zonder alles los te maken (en dat niet ik niet zitten!). Het kan maar lijken alsof het de bedoeling is!
Van de definitieve versie kan k geen foto meer maken want de batterijen van de camera zijn leeg en ik heb er geen meer!
Allee, ik wil dit kleedje zeker nog eens (en dan nog eens en dan nog eens) maken maar dan zal het maatje 40 worden met de heupwijdte van maat 44 potjandorie! Verdamd vrouwenlijf toch!

  4Comments

 1. MultiVroon   •  

  Toch heel goed geprobeerd, en ik vind de onderste wel charmant staan hoor! Super, als je kunt naaien, dat je toch altijd voor jezelf een nette 40/44 kunt fabriceren 🙂 Zo koop je ze niet tenslotte!
  (Mijn eerste jurk moet ook maar eens komen…)

 2. Karen.   •  

  Ziet er anders wel mooi uit! 🙂
  Ik koos ook voor maat 34, terwijl ik bij kleedjes ook altijd 38 kies!

 3. KellyJade   •     Author

  'k heb het deze week gedragen met dat mooi lenteweertje! man man man wat een comfortabel kleedje! En het zit echt goed nu! 🙂

Laat maar van je horen!