Tattoo me – sunflower

Mijn reeksje van 6 maanden is uiteindelijk toch wat langer geworden. Maar hier is dan de voorlaatste post in mijn tattoo – reeks.

Dit is denk ik mijn ‘grootste’ tattoo en ook degene waarvoor ik het langst in de stoel heb gezeten en het meest van heb ‘afgezien’.

Ik heb het nooit echt pijnlijk gevonden, tatoeëren, tot ik deze liet zetten.

Flashback naar zomer 2011 in Waarloos bij Waarloos Ink. We woonden toen in Lier en ik was net gestopt met werken als veearts.

Ik speelde ook toen al lang met het idee om een bloem op mijn voet te laten zetten, zonder speciale betekenis, gewoon, omdat ik het mooi vond. Mijn lievelingsbloemen zijn margrieten en zonnebloemen en omdat ik altijd blij wordt van het zien van zonnebloemen, koos ik voor deze. Ik zocht een foto op internet met de juiste configuratie van zonnebloem en trok ermee naar de shop. Artist Gina zag het werkje wel zitten. We planden de afspraak en brainstormden over hoe ze het zou gaan aanpakken. Geel is een moeilijke kleur om te doen pakken en dus zou ze goed moeten nadenken over welke inkt ze zou gebruiken. Ook had ik graag de bloem volledig in kleur gehad, zonder zwarte omlijning, maar dat werd me uit het hoofd gepraat want dan zou het enorm de kans lopen dat de bloem een grote gele vlek zou worden wegens te weinig aflijning.

Toen de dag van de afspraak aanbrak, was ik terug zo… opgewonden en blij zenuwachtig. Echtgenoot kon helaas niet mee, want iemand in huis moest toch een job hebben en hij moest helaas werken. Ik nam een voorraadje eten en drinken mee, want ik had verwacht dat het een iets langere sessie zou worden dan ik gewend ben. Ook de eerste keer met echt veel kleur. Ik nam appelsap (DE tattoo drank bij uitstek), een banaan en was maïswafels mee en ik kan je zeggen, ze kwamen goed van pas.

Deze keer heb ik gelukkig wel nog foto’s van de verse inkt én zelfs van het proces!

Het eerste uur en half, viel het allemaal goed mee. De zwarte contouren werden getekend en duidelijk gemaakt maar dan…

 

DSCN2187

Stencil aangebracht…

 

 

DSCN2189

Zwarte lijnen gezet. Mijn vel ziet al wat rood…!

 

Dan begon het inkleuren. Man! 10 000 keer over hetzelfde plekske! Het laatste uur was toch al wat moeilijker, toen kwam die banaan zeeeeer goed van pas. De beste gele inkt werkt gebruikt maar zelfs dan moet er nog stevig ingekleurd worden. De blaadjes in het groen zetten kwam op het allerlaatst en dat was er bijna te veel aan, maar ik heb het flink doorstaan. Voeten, mensen, zijn een pijnlijke plaats om een tattoo te laten zetten, u weze bij deze gewaarschuwd!

 

DSCN2190

 

Auwie, auwie, mijn huid ziet er boos uit!

 

DSCN2193

Finished! Yes!

DSCN2193

 

 

 

Vandaag de dag, zou je misschien kunnen concluderen dat ik het bijna voor niets heb doorstaan… De tattoo ziet er nu nl. zo uit:

 

_HJS0223

Haast alle kleur is verdwenen lijkt het….

Het groen en bruin is er nog en hier en daar een spotje geel maar het meeste is vervaagd.

Maar, ik heb er nog steeds geen spijt van! Wie weet laat ik ze ooit opnieuw inkleuren en dan ben ik weer een paar jaartjes zoet… Maar na het herleven van mijn ervaring in deze post zal het niet voor direct zijn! Ik kijk er toch niet meteen naar uit!

Een tip dus misschien: voet tattoos zijn leuk en mooi maar als je de pijn aandurft, opteer dan misschien voor zwarte lijnen en donkere kleuren, die houden langer!

  2Comments

  1. gerhildemaakt   •  

    Appelsap de tattoodrank bij uitstek? Ik heb een kleine tattoo, zeer goed verstopt op mijn rug. Ik wilde het eerst aan mijn ouders laten weten voor ik erover zou bloggen, maar intussen staat die er bijna een jaar en ik heb nog niets gezegd. Het plan was om dat te doen als we eens gingen zwemmen, maar dat hebben we nog niet gedaan. Nadien zal ik er eens over bloggen. 🙂

  2. Anske   •  

    Ik ga steeds voor cola en een koffiekoek ? langer zitten kan pijnlijk zijn hé, mijne max is 4u, hierna kan ik het niet meer aan ! Misschien probeer ik volgende keer eens appelsap!
    Van Geel is helaas geweten dat het niet lang blijft maar ziet er ook zonder nog leuk uit!
    ?

Laat maar van je horen!