Test vest

Ik maakte dus gisteravond laat nog een testbolero… Ik dacht het eerst meteen in het goede stofje te doen maar aangezien ik nog steeds ziek ben en dus nog bibber en weet ik wat nog allemaal, besloot ik eerst een test te doen.

Ik had nog ergens mooie, glanzende, dieppaarse poplin liggen en besloot die te gebruiken. Als voering nam ik een gewoon, goedkoop, wit katoentje.

Het patroontje van Simplicity was echt, zoals de naam doet vermoeden, poepsimpel! Voorpand, achterpand, voering… Om het paarse vlak zo wat te breken, besloot ik witte paspel tussen voering en buitenstof te zetten. Ik ben grote fan van paspel maar we zijn nog niet zo’n dikke vrienden! Ik dacht dat ik het mezelf dus onnodig moeilijk maakte maar allee, wel een goeie oefening! En… het is verdorie zeer goed gelukt met die paspel!

Normaal gezien stond er in het patroontje een afwerking met lintjes of een lusje en knoopje om het vestje te sluiten, maar ik dacht dat dat wat te veel ging zijn met de paspel dus liet dat achterwege…

Ik had nog even wat schrik voor de mouwen. Ik had nog nooit echt echt voor echt een mouw ingezet en dit waren nog gerimpelde mouwen! Maar wonderwel is dat ook gewoon gelukt!

Hier is ie dan: (let niet op mijn onnozele kop, ik kijk niet graag in de camera en deed een zielige poging tot poseren!)

Hij is wel wat minder casual dan verwacht, met die ‘gepofte mouwtjes’ dus denk niet dat ik hem voor ‘gewone’ gelegenheden ga kunnen dragen! Maar andere kant wil dat wel zeggen dat het patroon deftig genoeg is en dus geschikt om een trouw bolero van te maken! Jeej!

Nu heb ik toch wat spijt dat ik de afwerking met lusje en knoopje niet heb gebruikt want ik vind hem er zo maar loos bij hangen. Bij de trouw bolero ga ik denk ik voor de knooplintjes – afwerking gaan.

Maar daarmee is deze nog niet gediend! Ik wil deze ook kunnen gebruiken!

Dus heb ik een aantal afwerking opties:

Voorkant omgedraaid tot flapjes en op één of andere manier vast te zetten (dus niet met speldjes zoals hier):

Of, ongeveer hetzelfde maar dan de witte flapjes vastgezet met een knoop (misschien wel een van hetzelfde paars want deze zijn net ietsje anders):

Of de laatste optie, met gewoon een knoop op het ene voorpand en dan een knoopsgat in het andere (wat beter gesitueerd dan hier, mijn speldje stak in mijn vlees anders 😮 ):
Wel, lezers? Wat denken jullie ervan? Jullie mening is welkom!

  10Comments

 1. All Set   •  

  Hoi, ziet er goed uit, ik vind de versie met de knopen het leukst, op de een-na-laatste foto. Hij zit mijns inziens nog wat ruim, klopt dat?

  • KellyJade   •     Author

   Ja dat lijkt wel zo, en idd eerder aan de ruime kant maar als ik een maat kleiner zou nemen heb ik wel schrik dat de mouwopeningen wat krap gaan zitten…
   Nu voor de trouwbolero mag het wat ruimer, daar moet immers een trouwkleed onder 🙂

 2. MultiVroon   •  

  Ik vind de laatste optie het mooist! Maar een klein lusje met knoopje op het uiterste puntje gaat nog wel wat chiquer zijn denk ik.

  Voor de trouwbolero zou ik deze wel eerst op je jurk passen. Als het te wijd zit zou dat zonde zijn, toch? Misschien dan alleen de zijnaden wat innemen als je angst hebt dat de mouwen te strak zijn.

 3. KellyJade   •     Author

  Dank u ! Misschien moet ik 'm inderdaad eerst op m'n jurk passen… probleem is dat m'n volgende passessie pas 18 april is… Dat wordt dan krap om nog eentje te maken en aan te passen erna en ik zou graag het stofje wel zien op de jurk… hm… 🙂

  Misschien moet ik inderdaad de zijnaden wat innemen!

  • MultiVroon   •  

   Hmmm, ja, lastig. Een keer extra gaan passen kan niet denk je?

   Wel super dapper trouwens, dat je zelf een bolero maakt voor je trouwen!

 4. All Set   •  

  Anders misschien een half maatje kleiner tekenen? Of een maatje kleiner maar met deze armsgaten? Je coupenaad valt namelijk ook wat groot, zoals ik het kan zien op de foto… Ik weet niet hoeveel volume je jurk heeft (dat is natuurlijk nog geheim hihihi), maar de meeste bovenstukken zijn aangesloten dus daar ga ik maar vanuit… Op de laatste foto lijkt de coupenaad niet helemaal op bustehoogte te zitten, maar dat kan ik niet goed zien…. Wellicht valt dat in een kleiner maatje ook beter?!

 5. KellyJade   •     Author

  Ik ga denk ik gewoon eens het kleine maatje maken uit een stuk wit katoen! Hier hangt nog een testjurk pasmodel waarvan het rokgedeelte groot genoeg is om een vestje van te maken! Zo kan ik de kleinere maat toch eens passen 🙂 en eventueel het model wat aanpassen.

 6. All Set   •  

  Goed plan! We zien je versie wel weer verschijnen hihihi (hoop ik)

 7. Anneleen   •  

  Heel knap, de witte paspel is er heel mooi bij!
  Ik zou gewoon voor de witte flapjes gaan, zonder knopen erop.
  Dat contrasteert zo mooi!
  Misschien drukknoopjes innaaien aan de binnenkant om de flapjes tegen te houden?
  Groetjes

Laat maar van je horen!