To burlesque, or not to burlesque?

Mijn zus kwam daarstraks bij mij, haar jongere zusje te rade. Terwijl haar deugnieterige dochters mijn half gekuist kot afbraken, legde ze mij haar probleem voor.

Mevrouwtje gaat morgen naar Radio Modern en het thema is burlesque. Nu moet u weten dat noch mijn zus, noch ik gezegend zijn met een taille nul dus dat wij niet zo maar in onze corsetterie gaan rondlopen. Deze namiddag was ze op shoptocht gegaan en het enige dat daar was uitgekomen was een zwart, verdomd doorzichtig jurkje dat ze zou combineren met kleur accenten en eventuele speciale kousen en ahum… ‘tippelige’ schoenen.

Nu bleek dat jurkje aangepast niet zo mooi te zitten. Mijn zus en ik mogen dan niet gezegend zijn met de perfecte taille, we zijn dan weer wel gezegend met nogal een volle buste! Het onding (noem ik het) van een jurkje kwam te hoog aan de halslijn en flatteerde die volle buste dus allerminst. En that’s where I come in! Ze dacht kennelijk bij zichzelf: ‘mijn zusje naait zich tegenwoordig te pletter, die lost dat wel op!’ Pats, zit ik met de gebakken peren!

Ik heb daarstraks ruwweg even de gewenste decolleté met speldjes aangeduid. Om u een idee te geven:

Ik kan geen neen zeggen, dus ik heb dat projectje aangenomen… Maar ik kan dus alle tips gebruiken. Het zit namelijk zo dat dat onding gemaakt is van een zo mogelijk nog ondingere stof, zo van dat doorzichtige voile gedoe (of hoe het ook noemt!). Ik dacht simpel de schoudernaden open te maken en de  halslijn open te maken, die wat bij te snijden en terug vast te stikken. Eerste probleem! De voering zit mee vastgestikt onderaan in de taille… En de schoudernaad ligt zo tussen voering en voorstuk vastgestikt…  Zoiets…

Dan dacht ik, om het wat kleur te geven, er gewoon zo een stuk af te knippen en daar een flashy roze, elastische biais aan te stikken, die heb ik nog liggen. Maaar…. aangezien ik de schoudernaden niet zomaar kan openmaken en er aan de achterkant van de halslijn al zwarte biais aanzit, hoe werk ik dat dan af thv de schouders?????

Alle tips zijn dus meeeeeeeeer dan welkom. Oh ja, vergat ik er nog bij te vermelden dat ze dat morgen nodig heeft?

  2Comments

  1. tabitha bauwens   •  

    Dag KellyJade,
    Ik denk dat je het makkelijkste met biais werkt en dan ofwel de halsrand van het rugpand net achter het (zwart)biais afsnijden en de volledige halsuitsnijding met het nieuwe biaitje af te werken. Ofwel enkel het voorpand met biais en de uiteinden naar binnen plooien.
    Tabitha

  2. KellyJade   •     Author

    Bedankt voor de reactie 🙂 Ik ben voor de laatste optie gegaan! Mijn wou per se de knalroze bias eraan en ondanks mijn waarschuwingen dat elastische biais het decolleté wel eens zouden kunnen doen openstaan moest ik daarvoor gaan. Ik heb het overtollige stof met de overlock afgesneden en randjes dus afgewerkt, het biais er vooraan aangezet en uiteinden omgeplooid. Om de ongelijke schoudernaden te verstoppen heb ik met het overschot van het biais strikjes gemaakt en met een knoopje bij op de schouders gezet! Het zag er nog best leuk uit! Maar toen ze het probeerde… stond het vooraan inderdaad wat open! Ze gaat er iets onder aan doen zegt ze! Ik heb m'n best gedaan! Ze beloofde om een foto te sturen van haar definitieve outfit!

Laat maar van je horen!