Trots op mijn leerlingen

Ik schreef er hier al kort over, onze leerlingen namen deel aan de 3M Science Fonds Challenge. Een wedstrijd georganiseerd door het bedrijf 3M om scholieren meer in contact te brengen met wetenschap en techniek. Volledig in het kader van STEM onderwijs.

Onze leerlingen bedachten een voedingsapp voor gezinnen, vooral gericht op kinderen. Ze wilden hiermee kinderen bewust maken van ongezonde voeding en hen op een speelse manier een gezond voedingspatroon doen aannemen. Uit meer dan 100 inzendingen, werden wij één van de 5 finalisten! Hoe geweldig is dat!

We gingen helaas niet met de hoofdprijs van 10000 euro aan de haal, maar mochten toch huiswaarts keren met de bronzen medaille van 2500 euro. De wel verdiende winnaars ontwierpen een detectiesysteem voor motors, zowel mijn leerlingen als ik waren hiervan zeer onder de indruk! Proficiat aan de winnaars en alle finalisten!

Maar vooral proficiat aan onze leerlingen, ik ben zooooo trots op hun prestatie!!

We gaan zeker verder met onze app, we hebben al via via een appontwikkelaar benaderd! Kijk er dus maar naar uit,  de Back2food – app verschijnt binnenkort in de app store!!

 

Het filmpje van de finale kan je hier bekijken:

  1 Comment

Laat maar van je horen!