Verbeelding Book Challenge – 2

* Lees meer over mijn deelname aan de verbeelding book challenge hier.

Hier zijn we weer. Een maandje verder. En ik mag al twee puntjes afvinken in de lijst! En mijn ‘read’ lijstje op Goodreads is zo twee goede boeken rijker! Jeej! Win – win!

Ik heb me voorgenomen om te proberen – ik kan het woord ‘proberen’ niet genoeg benadrukken – voor elk boek maar één puntje af te vinken. Mijn Book challenge voor 2016 is 26 boeken lezen… Als ik voor elk puntje van de verbeelding boek challenge één boek lees heb ik ook de andere challenge met verve gehaald… We shall see, my friends!

Bon, status update:

 1. Een boek dat meer dan 600 pagina’s telt (want 500 pagina’s waren nog niet moeilijk genoeg, ugh)
 2. Een horror boek => idee: ‘The Walking Dead’ comic , telt dat als boek?
 3. Een detective
 4. Een klassieker => idee: ‘Pride and prejudice’ van Jane Austen, telt dat als klassieker?
 5. Een humoristisch boek
 6. Een briefroman (een boek geschreven in brieven of e-mails)
 7. Een debuut (het eerste boek van de auteur in kwestie) => ‘The Kite Runner’ van Khaled Hosseini
 8. Een boek waarin familie centraal staat
 9. Een boek waarin geestelijke gezondheid centraal staat
 10. Een boek waarin de dood centraal staat
 11. Een boek waarin geloof/spiritualiteit centraal staat
 12. Een boek waarin eten centraal staat
 13. Een stiekem-wil-ik-niet-dat-iemand-weet-dat-ik-dit-boek-heb-gelezen-boek (van zelfhulpboeken tot stationsromannetjes)
 14. Een boek geschreven door een auteur met Afrikaanse roots
 15. Een boek geschreven door een auteur met Aziatische roots
 16. Een boek geschreven door een auteur met Latijns-Amerikaanse roots
 17. Een hervertelling van een bekend sprookje
 18. Een boek geschreven door een auteur toen hij/zij al boven de 65 was
 19. Een boek geschreven door een auteur toen hij/zij jonger was dan 25
 20. Een boek geschreven door een auteur die dezelfde voornaam heeft als jij
 21. Een boek waarin het hoofdpersonage holebi is
 22. Een boek waarin het hoofdpersonage een kind jonger dan 12 is
 23. Een boek waarin het hoofdpersonage geen mens is
 24. Een boek dat zich afspeelt in de toekomst => ‘The Martian’ van Andy Weir
 25. Een boek dat zich afspeelt in een ver, ver verleden (hoe verder, hoe beter!)
 26. Een boek dat springt tussen verschillende tijdsperiodes (heden en verleden, verleden en toekomst, heden en toekomst, verleden en nog verder verleden…) => idee: ‘Outlander’ van Diana Gabaldon (maar als ik sommige reviews mag geloven kan ik dit even goed bij puntje 13 plaatsen…)
 27. Een boek dat zich in de dichtstbijzijnde Vlaamse stad afspeelt
 28. Een boek dat je in 2015 kocht en dat nog steeds ongelezen in de boekenkast staat => bezig: ‘The Alchemaster’s apprentice’ van Walter Moers ! 
 29. Een boek van een auteur waarvan je in 2015 al iets las
 30. Een boek dat een andere deelnemer van de Verbeelding Book Challenge je heeft gegeven

 

Gelezenaan het lezennog te lezen

 

Ik heb dus intussen

The Kite Runner  image 

uitgelezen, redelijk snel na mijn vorige post zelfs. Ik vond het een goed boek. Het heeft me echt aangegrepen. Het einde vond ik prachtig. Ik besefte maar al te goed hoe weinig ik eigenlijk wist over de toestand in Afghanistan, vroeger en nu. Ik heb ondertussen wat opgezocht om er wat meer over te weten te komen. Ik heb ook een Afghaanse leerling in één van mijn klassen zitten. Misschien moet ik hem eens naar zijn herinneringen vragen, als hij die wil delen tenminste… Maar dus, positief beoordeeld, dit boek. Je kan mijn review hier lezen.

 

Het volgende boek dat ik las, was

‘The Martian’   image  

Zeer actueel aangezien er ook een film van is uitgebracht onlangs. Ik las veel goede reviews en besloot om me erop te storten. Ook dit boek is ondertussen uitgelezen. Moest ik meer tijd gehad hebben, het zou sneller gegaan zijn want het leest als een trein. En man, heb ik gelachen. Veel wetenschappelijke mumbo jumbo in dit boek, maar dat stoorde mij allerminst. Ik vond het hoofdpersonage hilarisch. Ik vraag me enkel af of eender wie, zelfs de grootste humorist, zo fervent grapjes zou blijven maken in die situatie… Dit gezegd zijnde, ik vond dit ook een heel goed boek. Iets helemaal anders dan het vorige, maar dat maakt deze challenge juist zo leuk. Ook hierover schreef ik een review, die vind je hier.

De dag dat ik het boek uit had, besloot ik ook de film te kijken. Hoewel niet slecht geacteerd, vond ik de film helemaal niet tippen aan het boek (zoals zo vaak). Het boek was veeeeeeeel grappiger en dat miste ik een beetje in de film.

 

Het boek waarin ik net begon heet ‘The Alchemaster’s apprentice‘ en is geschreven door Walter Moers.

image

 

Oorspronkelijk is dit boek in het Duits geschreven, een taal die ik helaas niet machtig ben. Ik ben daar nooit rouwig om geweest, behalve bij het lezen van de boeken van Walter Moers. De vorige las ik in het Nederlands (en die staan ook in mijn fysieke boekenkast) en deze zal dus de eerste in Engelstalige versie zijn. Ik lees boeken nog steeds het liefst in hun originele taal, maar hier gaat dat dus niet. Spijtig, want er zijn er maar enkele vertaald.

Ik koos dit boek voor puntje 28. Ik kocht het nl. voor mijn Kindle eind vorig jaar maar las het nog niet. Hier kriebelt het wel om ook puntje 23 af te vinken. Het hoofdpersonage is nl. een ‘crat’, een soort van kat die kan praten. Maar, ik doe het (nog) niet. Als ik op het einde van het jaar niet alle puntjes heb afgevinkt, kan ik nog valsspelen als het moet! Hihi!

Ik heb hoge verwachtingen van dit boek, omdat de vorige boeken van Walter Moers die ik las ge-wel-dig zijn!

Serieus, als je nog nooit een boek las van hem, doen!

Het boek ‘De Stad van de Dromende Boeken‘ is zo’n ode aan lezen en boeken dat je op slag NOG meer wil lezen en zelfs een boek wil gaan schrijven. Nooit verwacht dat een boek over andere boeken zo fantastisch kon zijn. Het is nog steeds één van mijn lievelingsboeken. Maar het is natuurlijk een beetje absurd, je moet wel voor het genre zijn. Maar hey, check it out! 

Op naar volgende maand!

  4Comments

 1. gerhilde maakt   •  

  Die graphic novel van The Walking Dead vind ik een goed idee! Jane Austen geldt zeker als klassieker. Ik ben voor dat puntje nu Mrs Dalloway van Virginia Woolf aan het lezen. The Kite Runner las ik ook, een aantal jaar geleden al. Ik wilde dat eerst niet doen omdat ik het te gehypet vond en dat is meestal mijn smaak niet, maar ik ben blij dat ik het las. Nadien las ik ook nog enkele boeken van hem. Die waren oké, maar ze konden niet tippen aan The Kite Runner.

 2. ikke   •  

  Ik dacht ook Pride and Prejudice te lezen als klassieker. Heb het namelijk net gekregen van iemand die aan het opruimen was. Grappig!

  • KellyJade KellyJade   •     Author

   Hoe toevallig! Ik heb ooit, in een ver verleden eens een boek gekocht ‘The complete works of Jane Austen’. Dat was toen voor 3€ ofzo dus een koopje! Maar heb het eigenlijk nooit gelezen… Ben niet zo voor van die boeken. Maar ik ken het verhaal en ik wil het toch graag eens lezen!

 3. Pingback: kellyjade.be – Verbeelding book challenge 2017 – 1

Laat maar van je horen!