Verbeelding Book Challenge – 3

* Lees meer over mijn deelname aan de verbeelding book challenge hier.

 

Een nieuwe update, maar eentje met helaas maar weinig nieuws. Ik kreeg nl. maar weinig gelezen de afgelopen weken. Drukte zorgde ervoor dat op de momenten dat ik normaal lees (’s avonds voor het slapengaan), ik eerder als een blok in slaap viel. Je kent dat wel, zo voor de televisie, zoals je je moeder wel eens zag doen vroeger en je zwoer dat dat jou nooit zou overkomen… Ahum!

Hoe zit het dan nu? Een status check:

 

 1. Een boek dat meer dan 600 pagina’s telt (want 500 pagina’s waren nog niet moeilijk genoeg, ugh)
 2. Een horror boek => The Walking Dead Vol. 1: Days gone by van Robert Kirkman
 3. Een detective
 4. Een klassieker => idee: ‘Pride and prejudice’ van Jane Austen
 5. Een humoristisch boek
 6. Een briefroman (een boek geschreven in brieven of e-mails)
 7. Een debuut (het eerste boek van de auteur in kwestie) => ‘The Kite Runner’ van Khaled Hosseini
 8. Een boek waarin familie centraal staat
 9. Een boek waarin geestelijke gezondheid centraal staat
 10. Een boek waarin de dood centraal staat
 11. Een boek waarin geloof/spiritualiteit centraal staat
 12. Een boek waarin eten centraal staat
 13. Een stiekem-wil-ik-niet-dat-iemand-weet-dat-ik-dit-boek-heb-gelezen-boek (van zelfhulpboeken tot stationsromannetjes)
 14. Een boek geschreven door een auteur met Afrikaanse roots
 15. Een boek geschreven door een auteur met Aziatische roots
 16. Een boek geschreven door een auteur met Latijns-Amerikaanse roots
 17. Een hervertelling van een bekend sprookje
 18. Een boek geschreven door een auteur toen hij/zij al boven de 65 was
 19. Een boek geschreven door een auteur toen hij/zij jonger was dan 25
 20. Een boek geschreven door een auteur die dezelfde voornaam heeft als jij
 21. Een boek waarin het hoofdpersonage holebi is
 22. Een boek waarin het hoofdpersonage een kind jonger dan 12 is
 23. Een boek waarin het hoofdpersonage geen mens is
 24. Een boek dat zich afspeelt in de toekomst => ‘The Martian’ van Andy Weir
 25. Een boek dat zich afspeelt in een ver, ver verleden (hoe verder, hoe beter!)
 26. Een boek dat springt tussen verschillende tijdsperiodes (heden en verleden, verleden en toekomst, heden en toekomst, verleden en nog verder verleden…) => idee: ‘Outlander’ van Diana Gabaldon (maar als ik sommige reviews mag geloven kan ik dit even goed bij puntje 13 plaatsen…)
 27. Een boek dat zich in de dichtstbijzijnde Vlaamse stad afspeelt
 28. Een boek dat je in 2015 kocht en dat nog steeds ongelezen in de boekenkast staat => bezig: ‘The Alchemaster’s apprentice’ van Walter Moers
 29. Een boek van een auteur waarvan je in 2015 al iets las
 30. Een boek dat een andere deelnemer van de Verbeelding Book Challenge je heeft gegeven

 

Gelezenaan het lezennog te lezen

 

Zoals jullie kunnen zien ben ik niet echt veel opgeschoten. Ik ben nog steeds bezig aan The Alchemaster’s Apprentice van Walter Moers. Het vlot niet zo echt. Dat ligt grotendeels aan mijn gebrek aan leesgoesting denk ik. Maar ik moet wel zeggen dat dit boek niet zo aanzuigt als de vorige die ik las van Walter Moers. Ik moest in het begin echt nog in het verhaal komen. Dat is nu al heel wat beter en belooft alleen beter te worden. Ik zit momenteel op 30% in het boek, op pagina 122. Gene vette! But I’ll handle it! 😉

Gelukkig las ik wel de comic van The Walking Dead uit. Niet echt een fantastische verwezenlijking maar toch mooi een puntje uit de challenge afgekruist!

Volgende maand hopelijk meer vordering!

Ik ben wel nog altijd op zoek naar een boek van één van de deelnemers. Zelf gaf ik al een boek, aan niemand minder dan Miss Verbeelding herself, maar vond mijn gading niet tussen haar aanbod toen 😉  Als iemand me wil voorzien voor dit puntje, ik hoor het graag!

  3Comments

 1. gerhildemaakt   •  

  Ik heb ‘Het gerecht’ van Inge Ipenburg in de aanbieding voor puntje 30, een thriller. Ook ben ik nu Big Magic van Elizabeth Gilbert over creatief leven aan het lezen. Eens ik die uit heb, geef ik die graag door. Die laatste past meteen onder puntje 13. 🙂

 2. Kelly   •  

  Heb je mijn boek al? Anders wil ik je er voor puntje 30 én 20 wel eentje cadeau doen 🙂

  • KellyJade KellyJade   •     Author

   Ik heb je boek (nog steeds) niet! Erg he? Staat hier wel op de wishlist! Ik zou het wel ongelooflijk lief vinden als je me er eentje zou willen schenken *smiley met blozende wangen*

Laat maar van je horen!