Verbeelding Book Challenge – 4

*Meer over mijn deelname aan de verbeelding book challenge vind je hier.

 

Opnieuw een update. Ik moet helaas, met schaamrood op de wangen, meedelen dat ik ‘The Alchemaster’s Apprentice’ van Walter Moers nog steeds niet heb uitgelezen. Schandalig wel! Maar ik heb zo weinig tijd gevonden om te lezen. Woensdag heb ik wel ongeveer een uur en een half in de wachtzaal van de dokter gezeten en heb ik dat volledig aan lezen kunnen spenderen! Dan ben ik wat opgeschoten en ook eindelijk iets meer in het verhaal gezogen. Toch sleept dit boek me niet zo mee als de vorige verhalen van Walter Moers.

 

image

 

Wat ik wel nog deed was onverwachts twee nieuwe papieren boeken kopen. Ik kwam per toeval in de boekenwinkel terecht en wandelde buiten met het boek ‘Life on sneakers’ van Evi Renaux en ook ‘Opgeruimd’ van Marie Kondo kon ik niet laten liggen. Thuis begon ik (stiekem tussen het bureau opruimen door) al een stukje te lezen in beiden. Daar waar ‘Opgeruimd‘ interessant is, is ‘Life on sneakers‘ hartverscheurend en meeslepend. Ik zat meteen met tranen in mijn ogen en heb het sindsdien nog niet aangekunnen/aangedurfd om verder te lezen. Maar dat komt nog wel.

Ik ga deze boeken meteen meetellen voor de challenge. Het Marie Kondo-boek kan ik gebruiken om puntje 15 af te vinken, want Marie Kondo is Japanse.

Het boek van Evi Renaux, wat een prachtvrouw trouwens, vind ik dat ik kan gebruiken voor puntje 9. Want hoewel het boek over Evi’s lichaam gaat en de problemen die daarin opduiken, vind ik dat vooral haar mentale gezondheid en state of mind centraal staan in het boek. En wat een state of mind! Als ik beide boeken uit heb, volgt hier zeker een review!

De huidige stand van zaken:

 1. Een boek dat meer dan 600 pagina’s telt (want 500 pagina’s waren nog niet moeilijk genoeg, ugh)
 2. Een horror boek => The Walking Dead Vol. 1: Days gone by’ van Robert Kirkman
 3. Een detective
 4. Een klassieker => idee: ‘Pride and prejudice’ van Jane Austen
 5. Een humoristisch boek
 6. Een briefroman (een boek geschreven in brieven of e-mails)
 7. Een debuut (het eerste boek van de auteur in kwestie) => ‘The Kite Runner’ van Khaled Hosseini
 8. Een boek waarin familie centraal staat
 9. Een boek waarin geestelijke gezondheid centraal staat => bezig: ‘Life on sneakers’ van Evi Renaux
 10. Een boek waarin de dood centraal staat
 11. Een boek waarin geloof/spiritualiteit centraal staat
 12. Een boek waarin eten centraal staat
 13. Een stiekem-wil-ik-niet-dat-iemand-weet-dat-ik-dit-boek-heb-gelezen-boek (van zelfhulpboeken tot stationsromannetjes)
 14. Een boek geschreven door een auteur met Afrikaanse roots
 15. Een boek geschreven door een auteur met Aziatische roots => bezig: ‘Opgeruimd’ van Marie Kondo
 16. Een boek geschreven door een auteur met Latijns-Amerikaanse roots
 17. Een hervertelling van een bekend sprookje
 18. Een boek geschreven door een auteur toen hij/zij al boven de 65 was
 19. Een boek geschreven door een auteur toen hij/zij jonger was dan 25
 20. Een boek geschreven door een auteur die dezelfde voornaam heeft als jij => idee: ‘Art d’eco’ van Kelly Eeckhaut
 21. Een boek waarin het hoofdpersonage holebi is
 22. Een boek waarin het hoofdpersonage een kind jonger dan 12 is
 23. Een boek waarin het hoofdpersonage geen mens is
 24. Een boek dat zich afspeelt in de toekomst => ‘The Martian’ van Andy Weir
 25. Een boek dat zich afspeelt in een ver, ver verleden (hoe verder, hoe beter!)
 26. Een boek dat springt tussen verschillende tijdsperiodes (heden en verleden, verleden en toekomst, heden en toekomst, verleden en nog verder verleden…) => idee: ‘Outlander’ van Diana Gabaldon (maar als ik sommige reviews mag geloven kan ik dit even goed bij puntje 13 plaatsen…)
 27. Een boek dat zich in de dichtstbijzijnde Vlaamse stad afspeelt
 28. Een boek dat je in 2015 kocht en dat nog steeds ongelezen in de boekenkast staat => bezig: ‘The Alchemaster’s apprentice’ van Walter Moers
 29. Een boek van een auteur waarvan je in 2015 al iets las
 30. Een boek dat een andere deelnemer van de Verbeelding Book Challenge je heeft gegeven

 

* Gelezen, aan het lezen, nog te lezen

  3Comments

 1. barbara   •  

  leuk! en ik zie toevallig dat art d’eco in je lijstje staat als idee, moet je echt doen, ik vond dat een supertof boek!! met heel veel leuke en haalbare DIY’s!

  • KellyJade KellyJade   •     Author

   Kelly bracht mezelf op het idee, ik had het helemaal over het hoofd gezien 😉

 2. fiekefatjerietjes   •  

  Haha, met jouw naam heb je keuze uit leuke boeken om te lezen! 🙂
  En ‘Opgeruimd’ en ‘Life on sneakers’ staan ook hoog op mijn lijstje. Benieuwd naar!

Laat maar van je horen!