Verbeelding book challenge – 5

Een paar maanden achter, en ook mijn deadline van zaterdag gemist. Het wordt hier een trend.

Maar alsnog, een update over mijn deelname aan de Verbeelding book challenge!

Het voordeel aan een paar maanden overslaan, is wel dat ik een aantal dingetjes kan afkruisen! Jeej! Er zat ook een zomervakantie tussen met wat meer tijd om te lezen. Het einde van het jaar komt wel onverwacht snel dichterbij en er staan nog zo veel onafgevinkte boeken op mijn lijst! Tjah, leestijd enzo is schaars! Maar we blijven gaan!

Het boek waar ik vorige post maar niet door geraakte, geraakte toch uit. Niet Walter Moers’ beste werk, vind ik, maar toch leuk om nogmaals in zijn wereld te kunnen treden.

Ik las, eindelijk, de Millenium trilogie van Stieg Larsson. Ze stond al zo lang op mijn te-lezen-lijstje. Maar nu vloog ik erin en ze lazen gelukkig als een trein, op welgeteld 2 weken denk ik. Lijkt nog veel maar met beperkte tijd om te lezen best goed gedaan! Twee van deze boeken gebruikte ik om een puntje in de challenge af te vinken! Well done!

 

 

Ik las ook (al een hele tijd terug) het boek ‘Life on sneakers’ uit en raadde het ondertussen aan, aan wie ook maar wou luisteren! Ik kijk uit naar Evi haar tweede boek. Ik vond het heeeel… pakkend. Het greep me echt bij de keel en gelukkig wist ik dat alles ‘goed’ eindigde voor Evi want ik vond het verhaal ook beangstigend. We zijn zo afhankelijk van onze gezondheid en ons lichaam… Maar dus, een te lezen boek. No doubt! Geen diepgaande proza of literaire klassieker wel te verstaan. Maar leesvoer dat… open staat en bereikbaar is voor iedereen.

 

image

 

Ik las ook het ‘Opgeruimd’ boek van Marie Kondo. Man, daar kan ik wat van leren! Ik paste de KonMari methode nog (steeds) niet toe maar dat komt wel. Het boek lezen was alvast stap 1, right?

Verder kan ik ‘Pride and prejudice’ (zo typisch he, ik weet het), van mijn lijstje vinken. Ik worstelde me eindelijk door het archaïsch taalgebruik en las één van de bekendste liefdesverhalen van de laatste eeuwen. De film is hier toch al meermaals bekeken, het boek moest ooit volgen! En eigenlijk, vind ik dat archaïsch taalgebruik het mooiste aan het boek. Dus echt door worstelen was er gelukkig niet bij. Al moest ik wel goed mijn verstand erbij houden. Ook al wist ik hoer het eindigde, ik ben toch blij dat ik eindelijk de ‘juiste’ versie van het verhaal heb gelezen. De film blijft redelijk trouw aan het verhaal, maar het originele boek lezen is toch altijd ‘echter’. Het mag dan typisch zijn, en zoooo vrouwelijk, ik heb er van genoten! Elizabeth Bennet blijft een straf personage om te volgen. Sterk, onafhankelijk, slim en belezen. Een vrouw naar mijn hart. Iets dat niet gemakkelijk zou zijn in haar tijdsperiode!

Ik vergat ook altijd puntje 12 af te vinken, maar begin 2016 kocht ik het boek ‘Jamies superfood voor elke dag ‘ van Jamie Oliver. Ik las het meteen helemaal van voor naar achter en vind het een prachtig boek. Mooie foto’s, leuke teksten à la Jamie, interessante info over eten en natuurlijk, lekkere recepten. Wij maakten er al regelmatig iets uit en met succes! Vooral de ontbijtjes zijn hier populair (enfin, bij mij dan toch, Echtgenoot is niet echt een ontbijtman).

 

 

Ondertussen ben ik bezig aan een boek, waarin ik begon in het middelbaar. Ik wou het boek lezen voor Engels, maar het was voor iemand uit het vierde middelbaar, toch wat hoog gegrepen denk ik. Ik zag het echter staan tussen (verwaarloosde?) boeken in onze leraarskamer en besloot het te ‘lenen’. Ik nam het mee naar huis en begon eraan. Het leest niet echt als een trein maar ik wil zeker doorzetten en het uitlezen. Ik wil ook weten hoe het eindigt natuurlijk. Het speelt zich af in het oude Egypte en is, volgens recensies, geschreven door een gevestigde waarde in de literatuur. Volgens mij een wreed slimme mens, die Wilbur Smith en gereisd dat die man heeft! Enfin, ik ben dus bezig in zijn boek ‘River God’. Voorlopig nog niet om van de daken te schreeuwen, maar we zien wel… Wie weet overtuigd het me wel.

 

 

Ik was ook begonnen in het boek ‘The Atlantis Gene’ van AG Riddle, maar vond het moeilijk het verhaal te blijven volgen. Ik hervat het weleens als ik er terug zin in heb. Ik zou toch niet weten voor welk puntje ik het zou kunnen gebruiken… 😉

 

 

Voila!

De huidige stand van zaken:

 1. Een boek dat meer dan 600 pagina’s telt (want 500 pagina’s waren nog niet moeilijk genoeg, ugh) => ‘The girl who kicked the hornet’s nest’ van Stieg Larsson
 2. Een horror boek => The Walking Dead Vol. 1: Days gone by’ van Robert Kirkman
 3. Een detective => ‘The girl with the dragon tattoo’ van Stieg Larsson
 4. Een klassieker => ‘Pride and prejudice’ van Jane Austen
 5. Een humoristisch boek
 6. Een briefroman (een boek geschreven in brieven of e-mails)
 7. Een debuut (het eerste boek van de auteur in kwestie) => ‘The Kite Runner’ van Khaled Hosseini
 8. Een boek waarin familie centraal staat
 9. Een boek waarin geestelijke gezondheid centraal staat => ‘Life on sneakers’ van Evi Renaux
 10. Een boek waarin de dood centraal staat
 11. Een boek waarin geloof/spiritualiteit centraal staat
 12. Een boek waarin eten centraal staat => ‘Jamie’s super food voor elke dag’ van Jamie Oliver
 13. Een stiekem-wil-ik-niet-dat-iemand-weet-dat-ik-dit-boek-heb-gelezen-boek (van zelfhulpboeken tot stationsromannetjes)
 14. Een boek geschreven door een auteur met Afrikaanse roots => bezig:  ‘River God’ van Wilbur Smith
 15. Een boek geschreven door een auteur met Aziatische roots => ‘Opgeruimd’ van Marie Kondo
 16. Een boek geschreven door een auteur met Latijns-Amerikaanse roots
 17. Een hervertelling van een bekend sprookje
 18. Een boek geschreven door een auteur toen hij/zij al boven de 65 was
 19. Een boek geschreven door een auteur toen hij/zij jonger was dan 25
 20. Een boek geschreven door een auteur die dezelfde voornaam heeft als jij => idee: ‘Art d’eco’ van Kelly Eeckhaut
 21. Een boek waarin het hoofdpersonage holebi is
 22. Een boek waarin het hoofdpersonage een kind jonger dan 12 is
 23. Een boek waarin het hoofdpersonage geen mens is
 24. Een boek dat zich afspeelt in de toekomst => ‘The Martian’ van Andy Weir
 25. Een boek dat zich afspeelt in een ver, ver verleden (hoe verder, hoe beter!)
 26. Een boek dat springt tussen verschillende tijdsperiodes (heden en verleden, verleden en toekomst, heden en toekomst, verleden en nog verder verleden…) => idee: ‘Outlander’ van Diana Gabaldon (maar als ik sommige reviews mag geloven kan ik dit even goed bij puntje 13 plaatsen…)
 27. Een boek dat zich in de dichtstbijzijnde Vlaamse stad afspeelt
 28. Een boek dat je in 2015 kocht en dat nog steeds ongelezen in de boekenkast staat => ‘The Alchemaster’s apprentice’ van Walter Moers
 29. Een boek van een auteur waarvan je in 2015 al iets las
 30. Een boek dat een andere deelnemer van de Verbeelding Book Challenge je heeft gegeven

Gelezenaan het lezennog te lezen

  1 Comment

 1. Pingback: kellyjade.be – Verbeelding book challenge 2017 – 1

Laat maar van je horen!