voor Fenne

Na met haar op stap te zijn geweest in Gent vorig weekend (wat overigens zeeeeer goed is meegevallen, dank u voor de gezellige dag!), had ik opnieuw het naaivirus te pakken…

Soms kan het je zo ineens bij de keel grijpen en dan MOET er genaaid worden of de keel blijft dicht geschroefd! Ik had zin om schattige en coole kinderkleertjes te naaien. Aangezien het bij ons nog steeds aan koters ontbreekt moest het dan maar weer iets worden voor die van mijn zus.

De ideeën vlogen door mijn hoofd, van Jacob tot Charlie tot andere dingen. Maar ik besloot om iets in mekaar te prutsen dat eigenlijk al lang af had moeten zijn.

Een hele tijd geleden kocht mijn zus dit boek voor me op het Stoffenspektakel in Leuven. Ze koos toen meteen 2 stofjes uit en gaf me de opdracht er iets van te maken voor haar dochters. Dat had toen eigenlijk meteen moeten gebeuren maar ja, ge kent dat he, daar komt dan vanalles tussen!

De bedoeling was eigenlijk om beide kledingstukken af te hebben tegen de zomer, omdat de modelletjes die mijn zus koos nu eenmaal zomermodellekes zijn. Hoog tijd dus om daar eens werk van te maken voor de zomer om is! :-O

En dat van Fenne is af! Het heeft nog 3 dagen nodig gehad door gebrek aan geschikte voeringstof, kanten bandje enz…

Voor Fenne dus, het modelleke ‘Lara’ uit ‘Zelfgemaakte kleertjes’. Hoewel Fenne nog maar 2,5 jaar is maakte ik het in maat 4 jaar. Fenne is aan de… ‘vollere’ kant. Ik maakte wel de tuniek versie. Nu kan ze dat dan als kleedje dragen en later misschien als tuniek! We zien wel. Ik denk alleszins dat ze er veeeeel te schattig in gaat uitzien, dat deugnietje!

De voorkant:

De achterkant met de allerschattigste knoopjes ooit:
De binnenkant, waar ik te laat ontdekte dat ik mijn (nieuwe!!!) labeltje aan de voorkant heb gezet… :
Buitenstof: stoffenspektakel
Binnenstof: witte katoen ‘Ditte’ van Ikea
Knoopjes en kantje: Veritas
Patroon: ‘Lara’ uit ‘Zelfgemaakte kleertjes’ van Catharine Deweerdt

Ik ben zelfs ne keer niet lui geweest. Heb alle naden of losse kanten netjes met de overlock afgewerkt, ook al is er geen enkele naad te zien! Proper he? Ik deed het een beetje anders dan in het boek omdat ik het volledig wou voeren (de stof was wat te doorzichtig). De voering zit volledig vast aan het buitenkleedje dankzij de overslag van de knoopjes en het kantje onderaan, je kan er dus niet onderin kijken! Enkel m’n knoopsgaten vind ik niet zo fantastisch gelukt, maar ja, als het kleedje toe is zie je dat niet!

Het kleedje voor de zus is in de maak. Dat wordt het modelletje ‘Lola’ uit het boek. Alleen zit ik daar een beetje… vast… Voor mensen die het boek kennen of het modelletje ‘Lola’ kennen: ik zou dat kleedje ook volledig willen voeren (wederom door te doorzichtige stof) maar weet niet goed hoe ik dat aan het rokgedeelte met de rugsplit moet oplossen… Iemand raad?

En dat hebde dan als ge probeert blogverlof in te lassen he 😉

  7Comments

 1. CreativEls   •  

  Ons dagje samen in Gent was superleuk ! Jij ook nog eens bedankt voor het aangename gezelschap en de goede rondleiding.
  Prachtig jurkje heb je gemaakt. Eentje dat alle tijden doorstaat. Dus wie weet wanneer eigen koterkes zich aandienen kunnen die van u dit prachtige jurkje ook nog dragen.

  Lieve groetjes,

  CreativEls

 2. vee   •  

  Datlabelke aan de voorkant…..bij mij zou dat dan aan de voorkant en den buitenkant zijn…..

Laat maar van je horen!