Wakker liggen van tricot

Tricot… ik ben nog aan mijn proefstuk toe. Ik heb dat tot nu toe altijd gemeden, maar het is in opmars, duidelijk! En ook ik kan er niet meer aan ontsnappen!

Ik zie zooooooo veel leuke dingen! Veel te veel en ik word er een beetje onnozel van!

Maar met die nieuwe overlock… het moet er van komen! Alleen… nijp ik hem een beetje… Ik durf gewoon niet beginnen! Ik heb een prachtig stuk dikke tricot in ‘jadegroen’ liggen van de Stoffenkamer en die smeekt gewoon om te worden omgevormd tot jurk.

Ik heb wel een beetje schrik (ook nog is!) van een tricot jurk want ik ben namelijk niet van de smalste of de magerste! Niet echt een dik buikje (allee, een beetje toch wel) maar die love-handles, die spelen me parten! Maar ik hoop dus dat de stof dik genoeg is om niet alles meteen enorm veel zichtbaarder te maken!

Er zijn al een tweetal patronen die kanshebber zijn:

– het alombekende Burda 7828 patroon ligt hier gereed, en met deze en deze geweldige tips is de angst die me bekruipt een tieniewienie beetje kleiner geworden… maar dat zou ik precies wel liever in een stofje met print zien.

Dit vind ik een pracht van een kleed! Echt volledig mijn ding: lekker retro, paspel om tussen de boterhammen te smeren en ruimte voor mooie vintage knoopjes… Ik was on sight verkocht. En ze doet het allemaal zo simpel klinken! Verder koester ik stille hoop dat die flapjes misschien dé oplossing zijn tegen de benadrukking van de oh-zo-afzichtelijke love-handles!

Maar, eer ik me eraan waag (en het zit eraan te komen want zo’n ienemiene-kleed zou echt prachtig zijn in die groene stof) moet ik nog veeeeeeeeeeeeeee…eeeeel oefenen met mijn 5-dagen oude overlock. Helaas heb ik mij er nog niet kunnen aanzetten, de stapel verbeterwerk geraakt niet kleiner precies, er zijn nichtjes waarop gebabysit moet worden na schooltijd en een trouw die moet worden geregeld. Al zou ik tijd hebben, ik heb nog geen lockgaren, maar dat is wel onderweg!

Om mijn water tricot vrees te overwinnen zijn alle bemoedigende boodschappen dus welkom, want dat piepende stemmetje in mij fluistert me alle zaken in die zouden kunnen misgaan! Ook tips met goede beginners-oefenprojectjes zijn meer dan welkom!

  5Comments

 1. dieuwke en sietse   •  

  Mijn eerste tricotdoop was een t-shirt met V-hals.
  De tricot krulde enorm en was moeilijk te hanteren.
  Dus…….ik had geen zin meer in tricot.
  Ondertussen zijn we 3 jaar verder en heb me er nog eens aan gewaagd. En het ging super! Tricot krulde niet en de hals met boordstof ging poepsimpel 🙂
  Het is een kinder t-shirt met raglan mouwen. Ook dat is makkelijker dan gedacht. Dus gewoon doen! Het lukt je wel en begin misschien eerst met een klein projectje. (t-shirt wordt nog op blogje gezet) ik heb eerst de naden gestikt en dan overlockt, er zijn er die het ineen stikken met overlock maar dat riskeerde ik niet.

  • KellyJade   •     Author

   Bedankt voor je reactie! Een t-shirt had ik ook al aan gedacht, het t-shirt met enveloppe-hals vind ik wel leuk. Misschien dat ik dat eens test met een proef-tricotje!

Laat maar van je horen!