We love the FQS!

Nadat ik bij haar zoveel leuke Amerikaanse stofjes zag passeren en zo veel goeds hoorde over de Fat Quarter Shop, nam ik zelf eens een kijkje!

Man man man, wat een slecht (maar stiekem geweldig idee)! Zoooooooooooooveel stofjes en allemaal zo leuk!

Ik begon eerst braaf naar de koopjes te kijken maar was algauw heel de site aan het afgaan. Laat me u vertellen: onbegonnen werk!

Ik kon het toch niet laten en bestelde een paar dingen. Maar dit zijn echt officieel de laatste stofjes die ik mag kopen want m’n geld is opper dan op! 🙁

Qua service: super! Ik bestelde een week geleden en daarnet kwamen de pakjes toe! Twee hermetisch en serieus samen geperste enveloppen maar de stof leed er niet onder. Ze zat netjes opgevouwen in plastieken zakjes. Ik moet GEEN extra kosten betalen, dus ook GEEN douanekosten!

Ik kan dus alleen maar zeggen:

(ja dit is een stempel, die gebruik ik als m’n leerlingen goede toetsen of taken inleveren ;-p kwestie van een beetje in hun eigen taal en wereld te communiceren haha!)

Natuurlijk zitten jullie in spanning te wachten tot ik laat zien wat ik heb gekocht! En wat als ik dat nu niet doe? 😛

Neenee, hier komt ie:

– ik bestelde volgende fat quarter bundle omdat ik tussen de stofjes niet kon kiezen en zo een beetje vanalles heb, als ik meer van een stofje zou willen kan ik het nog nabestellen (oh nee da mocht niet!):

– Volgende stofjes bestelde ik omdat ik ze zo leuk vond, van het ene al meer dan het andere:

De meest rechtse heeft grote kans om te worden omgevormd tot dekentje!

– en als laatste bestelde ik volgende stoffen:

Allemaal met groentinten… Ik namelijk van plan om voor mijn (toch wel snel dichterbijkomende!) huwelijk een bolero’tje te maken. Het thema is ‘met groen’ en ikzelf zal dus een gebroken wit trouwkleed dragen met groene juwelen en (hopelijk nog te vinden) groene schoenen.

Daar hoort dus een bolerotje (want m’n jurk is nog iets te bloot voor de tijd van ’t jaar dan denk ik) bij met groen! Het boeket en de versiering zal vooral uit margrieten (daisies) bestaan dus ging ik resoluut voor groen met bloemen -stofjes. Oke er is er een bij met gele zonnebloemen maar dat zijn m’n tweede lievelingsbloemen.

Graag dus jullie mening: welke van de stofjes lijkt jullie het meest geschikt voor een trouw-bolero’tje?

  8Comments

 1. Ann P   •  

  Aha via Deborah, dan begint het stofjes kopen toch ook weer te kriebelen hoor….

 2. Juffra Toertjes   •  

  Twee van jouw stoffen liggen ook in mijn stoffenkast…..:)
  En wat je bolero'tje betreft….het is jouw trouw, jouw feest en dus moet het ook volledig jouw smaak zijn……!
  🙂

  • KellyJade   •     Author

   neen, niet zelfgemaakt helaas 🙂 ik heb helaas niet zoveel tijd om altijd creatief te doen 🙂 ik heb hem online gekocht op euhm… megagadgets.com geloof ik! De leerlingen lagen toe toen ik hem voor het eerste gebruikte! Ik heb ook een met 'dislike', die bewaar ik voor taken waarvoor ze overduidelijk hun best niet hebben gedaan 😉

   Wat het bolero'tje betreft, heb de Aanstaande eens laten zien, hij gaat voor het meest rechtse stofje, wat stiekem ook mijn voorkeur had!

  • KellyJade   •     Author

   'k dacht wel dat jij die leuk zou vinden! 🙂

   thx voor de link!

 3. Pretty cool stuff   •  

  Leuke stofjes…maar eerlijk, neen ik zie het niet voor me hoe je een bolerootje op je trouwkleed gaat dragen…en in het groen zou ik het ook niet doen. Maar wie ben ik, natuurlijk.
  Katrien.

 4. KellyJade   •     Author

  m'n trouwkleed is helemaal open vanboven he, 't is een bustierjurk, dus 't is niet dat ik nog over een halslijn en mouwen een bolero ga dragen 🙂

  't is daarom dat ik het zou willen, want ik denk dat het nog te koud gaat zijn om rond te lopen met een half blote rug en blote schouders!

  en groen… jah… wou origineel een groen trouwkleed, maar dat is anders gelopen, dus moet ik het op een andere manier incorporeren he dat groen!

Laat maar van je horen!