Wolf in het kwadraat

Kerstmis is al een hele tijd voorbij. Maar het tonen van mijn zelfgemaakte cadeaus bleef achter. Ik bevond mij in een zwaar energie-dipje (lees: de eerste drie maanden van een zwangerschap) dus alle cadeaus naaien was al een maximum!

Maar ziedaar! Ik laat nog eens van mij horen. De zoveelste blogreanimatie. We geven niet op!

Als eerste van de cadeaus wou ik jullie de cadeaus voor mijn zus haar prachtige dochters laten zien. Pyjama’s werden gevraagd, pyjama’s werden genaaid.

Ik nam hiervoor, uiteraard, het Wolf patroon ter hand en ging langs bij Madeline de Stoffenmadam. Ik kwam thuis met een gigantische buit en zoals ik reeds in mijn hoofd had, 2 paneeltjes van de dierenstofjes van Bambiblauw. Dankzij Nancy kon ik ze met ultrazachte French terry combineren.

De french terry bleek helaas niet rekbaar genoeg voor de boordjes, zoals oorspronkelijk mijn plan was, maar dat was rap aangepast. Ik had net genoeg van de paneeltjes over om dat op te lossen.

Voor de cape (ahja want die MOEST er gewoon bij) gebruikte ik dezelfde terry en voor de zachte binnenkant een soort wolkesfleece, achteraf nog besteld bij madeline. Wel een gepluis hoor die stof!

Het resultaat mag er wezen en de meisjes trokken ze meteen aan op Kerstdag! Dat is het beste compliment voor mijn werk toch he…

Voor Renske maakte ik de 8 jaar, met de lengte van 9 jaar en de extra voor de aangeknipte boorden erbij. ’t Is nogal een lange smalle! Ik combineerde de zwart witte ruiten panda met zachtroze terry…
IMG_4352

 

IMG_4353

 

IMG_4358

 

IMG_4357

 

 

Voor Fenne ging ik voor het stoerdere luipaard. Dat werd gematcht met een grijze melee terry. Ook hier maakte ik de juiste maat met extra lengte.

 

IMG_4355

 

IMG_4356

 

IMG_4359

 

IMG_4360

 

Patroon: Wolf – Zonen 09

Stof: Madeline de stoffenmadam

 

Vooral de capes waren een grote hit 😉
IMG_4381

 

IMG_4383

 

IMG_4389

 

Fenne waande zich meteen een superheld!

 

IMG_4393

 

Flavie wou zich natuurlijk ook ‘verkleden’. Gelukkig waren de meisjes toegekomen op het kerstfeestje in een unicorn – onesie. Direct plezier bij onze kleine meid! <3
IMG_4395

  4Comments

 1. ivyjansen   •  

  Hele mooie pyjama’s !!
  En proficiat met de zwangerschap !!

 2. MultiVroon   •  

  Ohhh weer zwanger, wat goed! Gefeliciteerd 🙂

  En tof genaaid!

 3. MultiVroon   •  

  Wat gek toch! Ik liet hier echt wel een reactie achter…. het was in de trant van mooie outfits, maar ook en vooral: wat goed, zeg! Zwanger! Gefeliciteerd!!

Laat maar van je horen!