Zoals beloofd

hier

Een tas voor mama, in de door haar gekozen stofjes. Veel later dan had gemoeten, maar zo laat dat ik ‘m nu gewoon onder de kerstboom kan leggen 😉
Mama vroeg ook een bijpassend make-up tasje. Een handig ritstasje was de opgave. Een ietwat trapeziumvormig exemplaar is in de maak, voor wat handiger volume onderaan.  Als ik ook nog ergens de tijd vind, maak ik ook een bijpassend kaartenmapje.
Ik had origineel dit model in mijn hoofd voor deze tas, maar achteraf bekeken, leek dat voor ons moeder toch niet zo handig, met die handvaten. Ze sleurt elke dag al zo veel brol (schriften en toestanden van de leerlingen) mee naar school, dus dan is een tas die over de schouder kan een must!
Ik koos uiteindelijk voor dit model, en ik ben tevreden.
Ik zie zo’n tas ook wel zitten, volgende keer gebruik ik wel andere tussenvoering. Diegene die ik nu gebruikte is wat te dik. Ik denk dat dunnere, stevigere vlieseline beter bij de tas past.
Om een lang verhaal kort te maken: ze is mooi geworden vind ik! Oordeelt u vooral zelf:

Wollen buitenstof en gestippelde voering: Pauli
bruine denim van zakken: Pauli (restje van dit project)
lintje, garen, magneetsluiting: Veritas
Het zijn verschrikkelijk crappy foto’s, want ik moest het met de gsm stellen. De tas moest bij mama’s oranje jas passen, dus gebruikte ik oranje accenten. Omdat de wollen stof te gemakkelijk verschoof, gebruikte ik een sierstiksel om ze vast te zetten aan de handvaten.
Datzelfde sierstiksel liet ik terugkomen bij het doorstikken van de bovenrand van de tas, zo kruipt de voering niet te hard naar buiten, omwille van de dikke tussenvoering. Handig én speciaal!
Ik gebruikte een ‘lintje’ aan de zakken, omdat ik geen oranje paspel of biais in huis had. ’t Geeft wel een speciaal effect vind ik!
Al bij al, een leuke tas! En ik hoop dat mama er ook zo over denkt!

  6Comments

  1. mANdarien   •  

    Zeker weten dat je mama blij zal zijn ! De tas ziet er super handig uit en is bovendien heel mooi afgewerkt. Die oranje accenten en dat sierstiksel vind ik geweldig !

  2. CreativEls   •  

    Netjes ! Mooie tas, mooi afgewerkt en leuk model. Blije mama.

Laat maar van je horen!