Zondag tricotdoop dag

Het is een feit! Mijn eerste tricotkleedje! Het is niet echt mijn eerste overlockproject, ik maakte onlangs een comfy broek in sweaterstof (een foto heeft u nog te goed) maar dit is wel mijn echte officiële tricotdoop!

Het kleedje is verre van perfect! Het kraagje is niet gelijk (ik moest het mezelf dan ook moeilijk maken) niet alle naden zijn perfect, de flapjes zijn niet gelijk en zitten net niet op m’n smalste punt van m’n lichaam (dzju toch!)… enfin, the list is endless!

Maar… voor een eerste keer, is het nog draagbaar! Het had erger gekund! Het was m’n eerste tricotkleedje, m’n eerste keer dat ik ergens mouwen inzette, de eerste keer dat ik ergens een kraagje aanzette… Vele eerstes dus!

En dit was het resultaat:

U ziet het kleedje hier op de, ook niet perfecte, paspop. Ze heeft ongeveer mijn dimensies (zie de brede heupen en dijen!). Waarom de paspop? Wel, de inspiratie voor het kleedje kwam van hier, maar het patroon heb ik gebaseerd op een kleedje dat in mijn kast hangt. Eén van mijn favoriete kleedjes, dat goed past maar… het is een heel kort kleedje. Ik wou dit kleed ietsje langer en heb er met de losse pols wat meer lengte aangetekend met als gevolg: het zit nogal strak rond m’n veel te wijde dijen! Het past zenne, daar niet van, maar… zonder magic knickers is het niet verschrikkelijk flatterend! Dat wou ik precies niet op foto verspreiden via het wereld wijde web 😉

Al moet ik zeggen dat het kleed bovenaan op mijn lichaam wel beter zit dan op de paspop! Maar de paspop moet dus niet inzitten met haar looks op het internet, ik wel!

Al bij al zijn er dus veel verbeteringen nodig voor de volgende keer: grotere flapjes die wat hoger zitten, kraagje breder en recht (al had ik het recht gespeld, maar het trok wat scheef bij het naaien…), breder aan het rok gedeelte…

Op de foto zitten de flapjes ook nog niet vast aan de afgeronde zijde want ik heb nog geen bijpassende knopen. De flapjes zelf zijn ook niet zo geweldig maar de paspel was van nogal slechte kwaliteit merkte ik toen ik er mee bezig was! Ik wou diezelfde paspel ook nog aan het kraagje gebruiken maar omdat die kraag al een gok was, durfde ik niet goed!

Maar bon, als ik miraculeus zo’n 3 kilo rond m’n dijen kwijtgeraak en iedereen wat scheel kijkt dat het scheve kraagje niet opvalt, is dit jurkje zeer goed draagbaar 😉

Tips en/of opmerkingen altijd welkom! Van fouten maken kan je veel leren… maar je moet natuurlijk wel weten hoe je de volgende keer voorkomt dat je ze maakt!

Edit: Ik ga het kraagje eraf halen en een nieuw opzetten. Iemand tips voor hoe ik ervoor kan zorgen dat dit niet opschuift tijdens het naaien? NU had ik het genaaid met de overlock, dit nog doen of liever met de naaimachine? En kraagje doorstikken aan de rand om vorm te behouden? Vlieseline gebruiken om kraagje te verstevigen? Liever een kraagje in matching of contrasterend katoentje? Ik ben uw nederige dienaar voor het ontvangen van alle tips!!

Laat maar van je horen!