Zusterliefde

Vandaag was m’n zus jarig. Ik mocht niks kopen van haar, kwam dat even goed uit, dan kon ik iets maken!

Mijn zus en ik zijn, qua smaak en stijl, heeeeeeel verschillend. Hoe meer we uiterlijk op mekaar beginnen te lijken nu we ouder worden, hoe meer we verschillen in interesses en smaak.

Ik vond het dus moeilijk om stofjes te kiezen. Het project was rap gekozen, mijn zus is nogal een handtassen freak en een vrouw kan altijd nog een extra sjakosj gebruiken. Toen ik het patroon zag, was dat meteen perfect! Stofjes, moeilijker dus!

Ik wou, zoals in het voorbeeld, iets met grote bloemen, maar mama vond dat een slecht idee. Ze wist het beter, dus nam ik haar mee op stoffenjacht! Zij koos het bruine denimstofje, ik koos het (jammer genoeg nogal glad) synthetisch, blinkende stofje van de handvaten en de voering. Mijn zus valt wel voor wat bling!

Na een viertal uurtjes werken mocht het resultaat er wezen:

Het was niet gemakkelijk, met veel details en de décovil light die ik gebruikte maakte het werken en plooien niet gemakkelijker!
Patroon: Blossom handbag van Amy Butler
Buitenstof (bruine denim): Pauli
Binnenstof: Pauli
Decovil light en vlieseline: Pauli
Magneetsluiting: Hexagoon
Deze tas wil ik wel eens voor mezelf maken, als ik eens veeeeel tijd heb, in een schoon ‘petit pan’ etje ofzo! Maar ik denk dat ik dat iets knutselrubber achtig ofzo ga gebruiken in plaats van décovil, om te voorkomen dat er zoveel kreuken en plooien in blijven en alles mooi strak staat zoals in het voorbeeld.
Omdat we gisteren onder de vrouwen gingen eten, maar de handtas niet af was, wou ik ook niet met lege handen toekomen. Ik ging aan het metaalstempelen, maakte een gepersonaliseerd hangertje met een tekstje dat goed bij ons past en maakte deze ketting voor haar:
Je ziet het dus niet goed, maar op het kleine ronde hangertje stempelde ik ‘sisters’ .
Gelukkige 31e verjaardag big sis! Hopelijk ben je er blij mee!

  10Comments

 1. Sheena   •  

  Wauw mooie cadeautjes! Ook de ketting vind ik super 🙂

 2. Jozefien   •  

  Amai, ik ben onder de indruk! Die tas staat al heel lang gepind maar ik durfde er eigenlijk nooit aan te beginnen. Die Amerikaanse foto's lijken mij soms zo onrealistisch om zelf te kunnen, maar nu ik dit zie, blijkt het wel haalbaar. Knap werk!

 3. Sarah   •  

  Mooie tas! Ik vind dat soms ook niet gemakkelijk om stof te kiezen voor iemand anders. Maar het is u precies goed gelukt.

 4. Danny Breebaart   •  

  Wat is die tas mooi zeg, en wat heb je die mooi gemaakt. Ook de ketting is heel mooi geworden. Ze zal er vast heel blij mee zijn

Laat maar van je horen!