5 minutes of peace

Het is een drukke week geweest. Enorm druk. En ik ben dan ook stikkapot. Maar ik zal toch nog eventjes door moeten!

Het is deze week nl. de week van onze variété op school! Dé schoolshow waarin onze leerlingen het beste van zichzelf laten zien. Samen met haar en nog een andere bevriende collega zit ik in de werkgroep die verantwoordelijk is hiervoor. Ik moet niet vertellen dat dat heel wat extra stress met zich meebrengt zeker?

Al een hele week zijn we op post om deze show perfect op punt te krijgen. Wij zijn met ons drieën verantwoordelijk voor het deel van de 2de en 3de graad (secundair uiteraard) maar staan tevens in voor het regelen van de techniek achter de schermen (micro’s, piano’s…) tijdens de hele show, dus ook het deel van de eerste graad. Tel daar nog eens leerlingen bij die niet meteen doen wat je vraagt, de uitdrukking ‘stil zijn achter de coulissen’ niet lijken te begrijpen en ook nog grapjes uit halen op het podium… vermoeiend! Maar natuurlijk ook elk jaar dikke fun! (dat moet wel want anders zouden we dat niet elk jaar volhouden peis ik!)

Dit jaar draait onze show rond het thema diversiteit en onze leerlingen schreven zelf (!) een heel scenario rond het samenleven van subculturen, met natuurlijk voldoende zwarte en absurde humor in verwerkt. Gisteren was onze eerste avond voorstelling (vanavond de tweede en gelukkig laatste) en het was een succes! Alles ging vlot, weinig technische mankementjes en geen enkel tekstje moest ingefluisterd worden! Ik heb een paar keer serieus toe gelegen van het lachen dus ik kan zonder schroom zeggen dat ik trots ben op onze dames en heren!!!

Wij zijn tijdens de repetities vaak kort en geven natuurlijk veel commentaar, maar wij willen natuurlijk dat die kinderen  daar het beste van zichzelf geven en niet voor schut staan op het podium, vandaar onze… kritiek! Maar het mag dus ook gezegd worden: ik vind het eigenlijk fantastisch wat ze doen, elk jaar weer! Ik weet hoe het gaat want ik heb zelf op die school, 6 jaar lang op datzelfde podium op diezelfde show gestaan. Ik ken het! En ik kreeg evenveel commentaar van de leerkrachten toen  😉

Maar bij deze, lezen ze het of niet: leerlingen van onze school, deelnemers aan ons variété: DIKKEN BAL!!! Ik ben trots! En zorgt dat het vanavond weer zo goed is hé!

P.S. Dit verklaart dus waarom ik een nog grotere afwezige indruk achterlaat op mijn blog dan anders, vandaag is het eventjes rust tot vanavond. Er moest in het huisje gewerkt worden, maar we hebben even een paar schilders ingeschakeld, dus kan ik vandaag een dagje rustig aan doen! Efkes dan toch!

  4Comments

  1. vee   •  

    ik herken het….hier is het alleen een toneeltje in de eigen klas….maar evenveel stress en spanning en ook: evenveel gezaag van mijn kant!!!!
    maar DAN vinden ze het precies minder erg hihi

  2. Melissa   •  

    Rustig aan doen, af en toe proberen uitrusten 🙂

Laat maar van je horen!