Blomme en haar geboortesuiker

Op 25 juli 2017, om 2u33 ’s nachts werd ons tweede meisje geboren. Net zoals vorige keer kwam ze weer heel vlot ter wereld! Gelukkig maar! Wervelwind bevallingen, ik ben er wel fan van! ☺️

Blomme werd haar naam en dat het een bloempje van een kind is. Voorlopig is ze super flink en toont ze zich veel kalmer dan ze was in de buik, amai.

Voor haar geboortekaartje wilde ik uiteraard iets met bloemen hebben, maar niet zomaar bloemen. Het moest geen tuttemiekes kaartje worden. Al snel vonden we een mooie afbeelding van blaasbloemen, die zou het worden. Heel eenvoudig, zwart op wit. Oorspronkelijk planden we er een silhouet van blazende grote zus Flavie erbij, maar daar zijn we snel van af gestapt. Eenvoudig zou het blijven.

Om toch een streepje kleur aan te brengen, wilde ik haar naam in het geel erop zetten, paardenbloemgeel als het even kon. De lettertypes die we opzochten bevielen me nooit 100% dus besloot ik zelf aan de slag te gaan. Ik nam mijn Tombow dual brush pens ter hand en ging aan het letteren. Na een poging of 5 had ik de stijl en kleur te pakken. Ik letterde de uiteindelijke definitieve versie, werkte af met een zwarte fineliner en scande dat in. Graficus Echtgenoot maakte er in illustrator een geheel van. Om uniformiteit te behouden ging ik ook aan de slag met mijn zwarte brush pen. Ik schreef een heel alfabet uit in dezelfde stijl, vond een handige video tutorial op Skillshare en digitaliseerde mijn letters en cijfers tot een echte font. Hiermee kon echtgenoot dan aan de slag voor de achterzijde van het kaartje. Een echt diy kaartje dus, met uitzondering van de afbeelding die we kochten online. Ik ben meer dan tevreden over het resultaat!

 

 

Untitled

 

 

Untitled

 

 

We kozen voor gewoon wit papier. Onze drukker wist gewoon wat we leuk zouden vinden en stelde een iets dikker, stevig karton voor, waar aan de zijkanten een lijntje geel in zit. Een drielagig kaartje dus eigenlijk. Prachtig en perfect voor bij ons kaartje! 💕

 

 

Untitled

 

 

Bij Flavie haar doopsuiker werkten we rond het thema appel, zoals op haar kaartje. Het leek dus heel voor de hand liggend om met dezelfde aanpak verder te gaan. Paardenbloemen dus… okey…

Terug confituur maken was een optie. Alleen schoot ik veel te laat in actie (ahja nu had ik al een peuter rondlopen en moest ik wel nog gaan werken) en waren de meeste paardenbloemen al uitgebloeid. Een heuse pluktocht was dus al te laat voor verse paardenbloemenconfituur. Ook het idee van paardenbloemen moonshine passeerde de revue, Echtgenoot was dikke voorstander, maar hetzelfde probleem bood zich aan. Weinig verse paardenbloemen meer te vinden! 😕

Kwam daar nog eens een energietekort en veel schoolwerk bij kijken en ik liet al snel het zelfmaak idee los! Wat wel lekker en passend zou zijn, was paardenbloemenhoning. Ik kocht twee grote potten bij Weyn’s en lepelde deze over in kleine potjes. De potjes kocht ik bij Flessenland. Niet te duur en handig aan huis geleverd. Een klein potje paardenBlomme honing, ik vond het een geslaagd idee!

 

 

Untitled

 

 

Untitled

 

 

Untitled

 

Maar er bleef zo iets knagen dat er nog iets ontbrak. Ik zocht het wereldwijde web af naar dingen met paardenbloem en kwam de gefermenteerde frisdranken van Fentimans tegen. Ik proefde al eens hun tonics en die zijn best lekker. Bleken ze in hun aanbod ook een ‘Dandelion & Burdock’ variant te hebben. Sold! Ik bestelde een 12-pack om eens te testen en mij kon het wel smaken. Speciaal, dat wel. Beetje ‘root beer’ achtig. Ik zou 10 flesjes bij de doopsuiker zetten, alleen voor de liefhebbers.

 

 

Untitled

 

 

Untitled

 

Maar nog… bleef het knagen. Het moonshine idee liet me niet los. Ik zocht en zocht naar paardenbloembier en vanalles en nog wat en vond uiteindelijk de perfecte aanvulling: gin met paardenbloem! Hoera! Gin (njammie!) is so hot right now en bovendien erg lekker! In Zomergem bleek de organisatie van het Rijvers festival een eigen gin op de markt te hebben gebracht, Rijvers gin, op basis van paardenbloemen. Want dat is blijkbaar het symbool voor het festival. Ik stuurde Echtgenoot naar Zomergem, want alleen daar zijn de flessen te vinden, en hij keerde terug met 3 flessen. Eentje voor ons en twee om uit te delen. Jammer dat ik zelf niet kon proeven! Aanvullende noot: ondertussen deed ik dat wel en hij heeft wel een speciale smaak, beetje achtertoon van jägermeister zoiets, niet slecht!

Ik vond, opnieuw bij Flessenland, mooie flesjes met houten dop van 50ml. Ideaal voor juist één gin-tonic mee te maken. Ik hevelde de gin over et voila! Nu was ik tevreden!

 

 

Untitled

 

 

Untitled

 

Echtgenoot maakte nog snel kaartjes, ik kocht gebroken witte/heel lichtgele tule bij Madeline voor de afwerking en mijn doopsuiker was helemaal af. Ongeveer twee weken voor mijn uitgerekende bevallingsdatum (en dus een week voor mijn eigenlijke bevalling). Overduidelijk iets minder gehaast dan bij Flavie! 😳

We hadden nog van de fruitkistjes over van vorige keer, dus hoppa, potjes en flesjes erin, de lightbox erbij en we kunnen voort. Omi zorgde nog voor een geel ‘blommeke’ en een simpele maar mooie doopsuikerpresentatie staat hier klaar voor het bezoek!

 

 

Untitled

 

 

Wat vinden jullie ervan?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

  15Comments

 1. Unique Marieke   •  

  Wauw Kelly!! Ik ben hier zo fan van! Amai! Het totaalplaatje klopt! Ge-wel-dig! En nog eens een dikke proficiat met Blomme! ❤️

  • KellyJade KellyJade   •     Author

   Dank je Marieke!

 2. barbara   •  

  Dit is werkelijk fantastisch mooi!!! Tot in de details, alles! Ik ben volledig onder de indruk dat je zelfs die prachtige letters zelf maakte!! Geweldig!!! En je prachtige dochter met de prachtige naam past er dan ook perfect bij!! Geniet ervan!!! En dikke proficiat met de geweldige doopsuiker en de prachtbaby!

  • KellyJade KellyJade   •     Author

   Dank u, ik ben er wel blij mee! Zowel met de doopsuiker als de baby! 😉

 3. Anna Helena   •  

  Knap gedaan! En twee meisjes in huis, dat wordt nog pittig 😉

  • KellyJade KellyJade   •     Author

   Zeker weten dat dat pittig wordt 😳 maar ook leuk!

  • KellyJade KellyJade   •     Author

   Dank u!

 4. fiekefatjerietjes   •  

  Zoooooooo mooi! Het kaartje is geweldig, af tot in de details. Knap gedaan! En ook knap dat je minder dan een week na je bevalling al zo’n blogpost hebt geschreven. Nog eens via hier ook proficiat met jullie dochtertje! <3

  • KellyJade KellyJade   •     Author

   Flavie was vandaag bij mijn schoonouders en wat doe je anders met een slapende baby op je arm 😉

 5. evischrijftvi   •  

  Heel mooi! Alles klopt tot in de details! Ik vind vooral het kaartje erg mooi. Zelf een lettertype maken, euh… ik zou nog niet eens weten waar te beginnen. Wel fijn dat je een persoonlijke grafisch ontwerper in huis hebt. 🙂

 6. Evi   •  

  Wauw, wat mooi gedaan zeg! Het plaatje klopt volledig!

 7. koekjehaakjemaakje   •  

  Heel leuk thema dat jullie uitgewerkt hebben.Heel mooi en origineel kaartje en totaalplaatje klopt.

 8. Le petit requin   •  

  Waw, echt supermooi gemaakt; zo tof dat jullie dat zelf kunnen! En super, die originele geboorte”suiker”!

Laat maar van je horen!