Chili con carne

Het was gisteren weer chili-dag ten huize KellyJade, tot groot jolijt van Echtgenoot. Chili con carne is namelijk één van zijn lievelingsgerechten en laat dat nu ook net één van mijn specialiteiten zijn! Geboren voor elkaar, zeg ik u.

Voor de gelegenheid deel ik dan nog maar eens het recept met jullie. Je kan de handige pdf (handig om op je tablet te lezen in de keuken bijvoorbeeld) downloaden! Klik op de titel van deze blogpost en je wordt meteen herleid naar de pdf!

Voor extra smaak kan je na het bakken van je vlees ook altijd een beetje (niet te veel of je krijgt chilisoep!) rundsfond of rundsbouillon toevoegen. De chili kan je vers of in poedervorm toevoegen en volledig naar smaak!

 

FullSizeRender-16

 

Voor de liefhebbers van chili sin carne, kan je het recept gemakkelijk aanpassen. Ofwel laat je het gehakt gewoon weg of vervang je het door iets naar keuze, bijvoorbeeld:

  • quorn gehakt
  • tofu
  • andere bonensoort (zoals Borlotti bonen of witte bonen)
  • linzen
  • … je eigen creativiteit!

 

Laat je volledig gaan. Het recept is ook ideaal voor op feestjes! Afhankelijk van hoe groot je eters zijn, serveer je hiermee tot 10 porties.

Volgende keer zou ik graag eens ‘authentieke’ chili proberen. Dit was vroeger een arme mensen eten of eten voor soldaten. Zij hadden geen gehakt (zo’n fancy vlees!) maar aten het met stukken rundsvlees à la stoofvlees. Dat ga ik ook eens proberen. Ik zal jullie laten weten hoe het is uitgedraaid!

Ik hoop dat het ook lachende gezichtjes in jullie eetkamer brengt, zoals het hier doet. Indien je het recept gebruikt, deel dan gerust je opmerkingen hieronder of deel je dampende pot chili op instagram onder de hashtag #kellyjadeschili ! Veel kookplezier!

Laat maar van je horen!