De renovatie – deel 12

Het is lang geleden dat hier nog een update over onze verbouwing verscheen. Maar ziehier, u krijgt er eentje, helemaal ongevraagd 😉

 

Al een heeeeele tijd terug maakten we van het ‘bureautje’ op de eerste verdieping een tweede badkamer. Een toilet was zo hoog nodig, dichtbij de slaapkamers. Het kwam helaas te laat om de nachtelijke volle blazen tijdens de zwangerschap te accommoderen maar nu moet ik dus alvast niet meer een verdieping lager gaan!

De hele vloer ging eruit (spijtig wel van de houten plankenvloer) om de nieuwe leidingen en afvoeren te leggen. We legden nieuwe vloer en losten dat goedkoop op door eerst een laag multiplex te leggen en daarover een laag OSB-platen. Die laatste kregen een grondige laag bootvernis. We installeerden een douche, een toilet en een kast met wasbak. Het toilet werd afgewerkt met dezelfde OSB als de vloer. Het plafond werd ietsje verlaagd (voor de nieuwe elektriciteitskabels) en afgewerkt met vinylplanken met ‘houtlook’.

Ik ben best tevreden over het resultaat! Enkel nog passende gordijnen, let dus niet op het niet bijpassende gordijn dat er nog steeds voorlopig hangt om inkijk te voorkomen!

Voor:
badkamer voor

 

Na:

 

badkamer 2

 

badkamer 4

 

badkamer 5

 

badkamer 3

badkamer 1

 

 

En eindelijk, EINDELIJK, hebben we een… tuin! Enfin ja, we hadden al een tuin natuurlijk, maar nu ziet het er ook als een tuin uit in plaats van een jungle!

Echtgenoot pakte de tuin al (een beetje) aan, verwijderde een zeer overbodige haag en hek en heel wat prikplanten. Ook ging de zeis al eens door het metershoge gras. Maar dan… bleef het liggen. Dus werd besloten de hulp van professionals in te schakelen. U kent dat wel, zo van die mannen in bloot bovenlijf in de hitte zoals in de cola light reclame… But not really. Maar efficiënt waren ze wel!

Op 3 dagen tijd verwijderden ze ALLES dat niet mocht blijven (lees: alles dat prikte, lelijk was, dood was en zwaar in de weg stond). Ze maakten ook een boom van de buren, die meer aan onze kant hing, veel licht wegnam en vooral veel vuiligheid gaf, met de grond gelijk, tot blijdschap van de buurvrouw! Ze maakten de grond gelijk EN legden grasmatten. En ik ben door het dolle heen! Echt waar, zooooooooo blij ben ik!

Heel jammer dat we nu wel nog een tijdje niet op het gras mogen, maar dat beetje wachten kan er nog wel bij. Het groeit goed, geen lijnen meer te zien en man zo groen! Onze trouwappelboom staat er gelukkig nog en brengt veel kleine appeltjes voort maar hij zal op termijn waarschijnlijk verplaatst moeten worden naar een plaatsje met meer zon!

 

Voor:

 

tuin voor 1

 

tuin voor 2

 

Na de eerste… ahum… opknapbeurt van Echtgenoot:

 

tuin voorna

 

Na:
tuin na 4

 

tuin na 4

 

tuin na 2

 

tuin na 3

 

 

Vandaag (green baby!). Beeld u gerust een kleine schommel in op de achtergrond voor ons Flavieke:

 

Untitled

No filter!

Untitled

  2Comments

  1. gerhildemaakt   •  

    Ik vind die OSB wel iets hebben eigenlijk.
    Ik denk dat wij ook niet voor muur tegels gaan gaan in de badkamer, wel voor zo’n plaat in de douche (veel handiger om proper te maken!). Ziet er goed uit!

  2. barbara   •  

    haha, leuk en herkenbaar! verbouwen, ’t is toch altijd iets he 🙂

Laat maar van je horen!