Een Tilly, maar dan mis

Vandaag, vrijdag dus, is er een pensioenfeestje bij ons op school. Eén van de vrouwelijke collega’s is nl aan haar laatste loodjes bezig bij ons.

Ze gaf hier al les van toen ik hier nog op school zat en behoort tot mijn vakgroep. Normaal gezien ben ik steevast van de partij op de feestjes en dinertjes voor pensioenen hier op school, zeker als ik dan wat heb samengewerkt met die persoon. Maar vandaag kan ik er helaas niet bij zijn. Ik kocht nl. voor moederdag tickets voor de ’14 -’18 – musical voor mama en mij, en vanavond is de voorstelling!

Nu had een andere collega (een naamgenoot van de gepensioneerde trouwens), die zich bezighoudt met de creatieve kant van zo’n feestjes een leuk idee. De toekomstig gepensioneerde is zelf niet vies van ons te voorzien van zelfgebakken of gemaakte dingetjes op verjaardagen ouzo. Dus is het plan, zoveel mogelijk collega’s iets zelfgemaakt (gekookt, gebakken, gebreid, genaaid, geknutseld) te laten meebrengen en daar een hele tafel mee vullen.

Dat is natuurlijk ideaal voor mij. Zo kan ik toch nog mijn steentje bijdragen en mijn afwezigheid wat verontschuldigen.

Eergisteren ging ik op zoek naar en plan en knipte ik alle stofjes en gisteren stak ik het in mekaar.

Ik ben sinds kort eigenaar van het boek ‘Mijn tas’, zoals vele medebloggers waarschijnlijk, dus zocht ik daar naar een snel en leuk projectje. De Tilly II stak meteen mijn ogen uit. Zeker na haar leuke exemplaren gezien te hebben.

Ik zocht het minst schreeuwerige, meest elegante stofje in mijn collectie en combineerde dat met een zacht bruin. Dan zag ik mij genoodzaakt van toch een iets schreeuweriger accent toe te voegen en aan de slag te gaan.

Ergens in mijn berekening, enfin, misschien was ik niet echt aan het opletten, maakte in een missertje! En de uitleg en de foto’s in het boek zijn nog zo duidelijk. Misschien was ik nog half in trance van mijn verbeter-mode een half uurtje eerder. En dus ziet het resultaat er wat anders uit dan in het boek. Maar eigenlijk, stoort het niet. Ik vind het wel leuk geworden! Hopelijk vindt I. het ook leuk!

Patroon: Tilly II uit ‘Mijn tas’ van Elisanna en Fynn
Bloemetjesstof: Stoffen van Leuven op stoffenspektakel
Gele gabardine: De Stoffenkamer
Bruine stof: Ikea
Deze ga ik zeker voor mezelf ook nog eens maken. Maar dan juist! En met iets dunnere tussenvoering denk ik. Moest nu gebruiken wat ik in huis had en dat was toch te dik!

  9Comments

 1. Anneleen   •  

  Die Tilly is alvast niet mis. 😉
  Veel plezier op de musical!

 2. Nat   •  

  Die bloemetjesstof vind ik prachtig! Mooi resultaat!

 3. Annick @ MinnieMie   •  

  Super mooi! Ik maakte deze "fout" trouwens eerst ook en twijfelde even om het zo te laten omdat ik het eigenlijk ook wel leuk vond! Uiteindelijk toch veranderd maar het stoort inderdaad niet en het resultaat is even tof!

 4. Fynn   •  

  Oooh, ik vind hem anders heel geslaagd!!! En door zo'n kleine 'vergissing' (al zie ik het eerder als een variant) ziet ze er weer helemaal anders uit!

Laat maar van je horen!