Eetplekjes in Zaventem – 1

Als mensen Zaventem horen, denken ze de meest uiteenlopende dingen. Luchthaven en lawaaihinder zijn er steevast bij, zeker nu dat thema dezer dagen zo actueel is.

Vaak hoor ik ook dat Zaventem een stad is. Laat me die illusie alvast uit de wereld helpen. Zaventem is een gemeente, geen al te grote bovendien. Er is Groot-Zaventem, dat de deelgemeenten Zaventem, Nossegem, Sterrebeek en Sint-Stevens-Woluwe omvat.

(Klein) Zaventem is dus niet bijzonder groot en er valt eerlijk gezegd ook niet zoveel te beleven. Het bevindt zich wel dicht bij Brussel, Leuven en Mechelen, dus goed gelegen is het wel. Vliegtuigen spotten kan je er natuurlijk wel doen. Kom maar eens in mijn achtertuin zitten op de juiste dagen en U zal het geweten hebben! Maar ik ben er geboren en getogen en ik zou er niet nog steeds wonen als het niets interessants te bieden zou hebben (buiten familie en werk natuurlijk).

Enfin, in één van de thema’s van de 40 dagen bloggen bundel, stond het onderwerp: ‘Wat zijn je favoriete eetplekjes in je eigen stad?’ Dat leek me wel nog een leuke denkoefening.

Zaventem mag dan geen kledingwinkels, bioscoop of goede koffiebar hebben (tenzij je de starbucks op de luchthaven zou meetellen), eetadresjes heeft het in overvloed! Het ene al wat beter dan het andere.

De kans dat velen onder jullie hier komen eten zal eerder klein zijn, maar je weet maar nooit… Als je eens doorrijdt op weg naar de luchthaven of als je eens tijd wil doden als je vlucht vertraging heeft…

De komende 6 weken, elke donderdag, deel ik met jullie een favoriet eetplekje van mij voor de lunch en/of het diner.

Vandaag aan de beurt: Nanaban.

Nanaban is een piepklein Japans eettentje, vlak bij het station, dus logischerwijze gelegen in de Stationsstraat (alhoewel het adres officieel Heldenplein is). Het is zowel ’s middags (van 12u tot 13u30) als ’s avonds (van 18u tot 20u30) geopend, maar niet doorlopend. In het weekend zijn ze gesloten.

Wat kan je er voorgeschoteld krijgen? O-v-e-r-heerlijke ramen – soepen. Ideaal voor een snelle lunch eigenlijk. Echtgenoot en ik zijn er fan van.

Er staan verschillende versies van de soep met noedels op het menu, zoals traditionele miso ramen maar ook – onze favoriet –  kara miso ramen. Dit is een spicy variant met chilipasta erbij. Pittig, op z’n zachtst gezegd, maar oh zo lekker. Ik moet eerlijk toegeven dat ik de andere varianten nog nooit heb geproefd, ik heb mijn soepje gevonden!

 

 Kara miso ramenEen heerlijke portie kara miso voor mijn neus! Mmmm, ik denk dat ik er morgen ga lunchen…

 

’s Middags kan je ook een bijgerecht van rijst krijgen. Dit is voor ons nog nooit nodig geweest want met zo’n portie heb je echt wel gegeten. Je kan ook tegen een kleine meerprijs een dubbele portie noedels vragen of dubbele portie vlees. Voor ieder wat. ’s Avonds kan je buiten de rijst, ook een soort van gestoomde ravioli’s bij bestellen. Deze probeerde ik al eens en zijn heel lekker. Geroosterde kip op Japanse wijze is ook een bijgerecht in de avond.

Elke portie komt voorzien van een stevig bord soep, aangevuld met noedels, 3 stukjes varkensgebraad, een half ei en verscheidene groensels (zoals spinazie, peultjes, pijpajuintjes, sojascheuten…).

Je kan er ook Japans bier bij je maaltijd nuttigen maar voor de waterdrinkers onder ons: je krijgt bij elke maaltijd een gratis kan water. Ik neem aan dat het kraantjeswater is maar het wordt op voorhand in de koelkast bewaard, dus het is lekker fris en niet te vergeten, gratis!

Er is heel weinig plaats in de zaak, het grootste deel van de zitplaatsen bevindt zich aan een soort toog, met enkele kleine tweepersoonstafeltjes ernaast. Het zit dan ook vaak vol tijdens de middag maar meestal hoef je niet te lang te wachten aangezien het een soort van ‘eat and leave’ tentje is.

Het feit dat er steeds veel Japanners naartoe komen vind ik een zeer goed teken. Als de Japanners zelf bij deze Japanner komen eten, is dat meestal een hint dat het er niet slecht is 😉

Nanaban wordt gerund door een Japanse man en hij wordt bijgestaan door een jonge vrouw die de bediening verzorgd. Ik moet helaas toegeven dat het niet erg goedkoop is. Ik heb de prijs in de laatste 5 jaar dat we er komen helaas zien stijgen van €9, naar €11 tot momenteel zelfs €13. Dat lijkt erg veel voor een portie soep en dat is ook zo, maar je krijgt natuurlijk niet zo maar soep. Het is een volwaardige maaltijd (vind ik toch), ik ben meestal zeeeeer verzadigd achteraf en het is toch echt wel lekker.

Het restaurantje heeft een website (klik) met een beetje informatie en ook een facebookpagina (klik). Op hun website kan je het menu terugvinden en een aantal foto’s van de buiten- en binnenkant van het restaurantje (ik durfde ze niet hergebruiken in deze post zonder toestemming).

Als dit dus iets is naar jouw smaak, zeker uittesten! Als je ooit in de buurt bent, ik ben altijd kandidaat om er mee te gaan lunchen of dineren met jullie 😉

 

*  Dit is geen gesponsorde post. Nanaban heeft me dit niet gevraagd en is hiervan ook niet op de hoogte.

  5Comments

 1. Anneleen   •  

  Hmm, klinkt heerlijk!
  Ga ik zeker onthouden voor als we in de buurt zijn en iets willen eten.
  Tildonk, Haacht is niet zo ver van Zaventem. 😉

 2. Pingback: kellyjade.be – Kara miso ramen improv

 3. Pingback: kellyjade.be – Eetplekjes in Zaventem – Serenata

 4. Pingback: kellyjade.be – Eetplekjes in Zaventem – Bovis

 5. Pingback: kellyjade.be – Puur & lichter

Laat maar van je horen!