Fenne 5 jaar!

Fenne, de jongste dochter van de Zus, is vandaag 5 geworden! 5 al! Dat gaat veel te snel! Dat ondervond ik al toen haar zus 7 werd en er hier over schreef.

Maar 5 jaar, een hele mijlpaal en dat mag gevierd worden. Gisteren werden wij uitgenodigd voor een gezellig feestje met alweer een prachtige taart van de Zus haar hand, met thema sterren deze keer. Uiteraard in het blauw. Want, in tegenstelling tot het roze van haar zus, zijn Fenne haar lievelingskleuren blauw en groen.

Dat hield ik grondig in mijn achterhoofd toen ik naaiprojecten uitkoos voor haar verjaardagscadeaus! Bijleggen bij haar nieuwe fiets uiteraard, maar iets afgeven (buiten het gevulde envelopje) is veel leuker!

Ik zag meteen Fenne voor me in een Cocoon dress van Groovy baby and mama. Echt iets voor haar. Zus twijfelde over de frullekes, maar bij zo’n voor de rest hippe oversized jurk zou dat wel kunnen vond ik! Dat zou dat meisjesachtige van de frullekes wat breken.

Ik snuisterde door de webshop van BabaRum, selecteerde de rekbare stofjes met blauw en/of groen die ik mooi vond en stuurde ze naar Zus. Die liet Fenne zelf kiezen en die koos resoluut voor de papegaaien. Daar was ik enorm blij om, want dat was ook mijn favoriet. Het stofje is misschien iets aan de dunnere kant voor een cocoon dress, maar daar veeg ik mijn voeten aan. Ik doe dat wel meer, voeten vegen.

In feite zat dat jurkje wel snel in mekaar. Het plakken van het patroon nam meer tijd in beslag. Ik vloekte heel even omdat de halslijn, mouwen en zoom met de tweelingnaald zouden afgewerkt moeten worden en overwoog even andere opties, maar beet toch door en haalde mijn tweelingnaald van onder het stof. Het mag gezegd zijn, geen beste vrienden, zij en ik. Ik kreeg dat stiksel nooit goed. Ik heb de laatste tijd ook problemen met de spanning van mijn naaimachine, dus ik bibberde al serieus voor ik er aan begon. Gelukkig was ik wel zo slim te testen op een restlapje om de spanning te optimaliseren. En bah ja begot, dat ging gelijk niks! Die halslijn, ma zo mooi plat dat die ligt, geen gebroebel of geflodder, netjes, al zeg ik het zelf! En ook de mouwen en zoom gingen vanzelf. Dat mocht wel eens, want de laatste tijd heb ik tijdens het naaien de ene tegenslag na de andere (vaak mijn eigen fout maar allez!): zoals hier of hier.

Maar het jurkje is prachtig! Ik ben belachelijk jaloers. Ik wil ook zo eentje. In dat stofje, ja helemaal. <3

 

_HJS0507

 

_HJS0505

 

Ziet die halslijn…

 

_HJS0516

 

En diene zoom…

 

_HJS0517

 

Prachtig stofje, met prachtige papegaaitjes!

 

_HJS0519

 

De frullekes liet ik onafgewerkt, zoals voorgeschreven in de handleiding.

 

_HJS0521

Patroon: Cocoon dress – Groovybaby and mama

Stof: BabaRum

Maar Fenne had al laten vallen dat ze graag nog zo’n ‘zwierjurkje’ (lees: een Tinny) wou. Haar vorige wordt nu wel heel krap en volgens de Zus draagt ze dat heel graag. Wel ja, dat kon er nog net bij. Ik overlegde over stofjes via whatsapp met de Zus en die koos het gekleurde druppelstofje. Dat lag hier al lang in de kast, ooit gekocht met een jurk voor Renske voor ogen. Komt dus goed van pas. Ik combineerde met een effen blauwe (ahja natuurlijk blauw!) katoentje uit de voorraad. Dat is heel dun en zacht en blinkt een beetje, ik kocht het ooit als katoen poplin geloof ik.

Ik haalde voor de eerste keer (shame I know) de vernieuwde Tinny boven, koos het color block bovenstuk, de kapmouwtjes en uiteraard de cirkelrok. Ook dit jurkje zat snel in elkaar, ware het niet voor de nodige tegenslagen zoals achterpanden aan de stofvouw knippen (gelukkig was dat snel doorgeknipt), understitching dat niet meewerkte, paspel die verkeerd zat, naden die niet overeen kwamen aan de rits… ga zo maar door!

Gelukkig ben ik toch een mooi jurkje bekomen.

_HJS0528

_HJS0532

Ik koos voor muntgroene paspel aan de mouwtjes, iets wat ik nog nooit deed. Omdat ik denk dat door de lichte katoen de mouwtjes anders niet mooi zouden vallen.

_HJS0535

_HJS0537

Geen haar op mijn hoofd dat er aan denkt om een cirkelrok om te zomen, dus koos ik zonder aarzelen weer voor een rolzoompje!

_HJS0540

Een passende blinde rits had ik niet in voorraad, dus koos ik eentje in de zelfde kleur als de paspel.

_HJS0544

De ‘stitch in the ditch‘ methode van An moet ik toch nog veel oefenen want dat trok op niks bij mij. Het stiksel was vooraan zichtbaar en aan de binnenzijde zag het er gewoon niet uit! Ik koos dan maar voor een minder elegante SOS-oplossing: ik naaide de voering met de overlock vast aan de naadwaarde van de buitenjurk. Even praktisch en nog cava om aan te zien.

_HJS0543

Patroon: Tinny dress – Straightgrain

Druppel kleurenstof: de Stoffenkamer

Blauwe stof: Stoffenshop

Twee nette pakjes, klaar om aan een grote meid te overhandigen!

_HJS0549

 

Schril contrast in maaksucces dus tussen de Tinny en de Cocoon dress.

 

En toch is er een foutje in de Cocoon dress geslopen, dat ikzelf pas opmerkte bij het inpakken. Het stoorde me niet erg genoeg om te gaan tornen. Kunnen jullie het opmerken?

  8Comments

 1. B-Naais   •  

  Die afwerking! Gewéldig!! En foutje, ben even helemaal naarboven gescrold, mijn vergrootglas erbij genomen en ik denk, maar ben niet zeker, dat de tekening op de linkermouw andersom staat? Of sla ik de bal mis 🙂

  • KellyJade KellyJade   •     Author

   Vol derop! Dat is het inderdaad! Stom he?!

  • KellyJade KellyJade   •     Author

   Awel dat weet ik niet, zou ik eens moeten navragen!

 2. Karen_Magnifieka   •  

  Heel mooi Kelly! Fenne zal wel blij zijn maar haar 1 prachtige nieuwe kleedjes! Benieuwd om ze aan te zien! ??

 3. MultiVroon   •  

  Ach, die vliegen gewoon naar beneden, toch? Heel mooi, allebei!

 4. Pingback: kellyjade.be – Count your blessings – April

Laat maar van je horen!