I heart kurkleer

Om verder te gaan met mijn kerstcadeautjes, vandaag de cadeaus voor mijn zus en mijn mama. Allebei gemaakt met het fantastische kurkleer.

Ik ben echt zooooooo verliefd geworden op dat materiaal! Ik heb nog een groot stuk van het muntgroen liggen en nog een stuk van het bamboe met goud en ik wil echt goed nadenken wat ik ermee zou maken voor mezelf, vooraleer ik het aansnijd.

Het Project #17 patroon van Compagnie M leek me de ideale uitdaging voor een mama-cadeau. Ik kocht bij het geweldige K-bas een setje met kurkleer, patroon en bijbehorende fournituren en ging aan de slag. Ik koos voor mama het donkerbruine kurkleer en was niet teleurgesteld toen ik het pakketje aan kreeg. Ook weer volop liefde voor het patroon van Marte. Heel duidelijk uitgelegd en zeer goed haalbaar. Ik had schrik dat het verwerken van het leer moeilijker zou gaan, maar niets is minder waar. Mama was echt onder de indruk van haar portefeuille en ik was stiekem ook wel trots 😉
IMG_4374

Ik dacht eerst de flap af te werken met de kartelschaar, maar mijn kartelschaar was, ongetwijfeld door ongebruik, bot geworden. Dan maar zo, klassiek is ook mooi!

IMG_4376

 

IMG_4377

 

IMG_4378

 

Patroon: Project #17 – Compagnie M

kurkleer en fournituren: K-bas

 

Voor mijn zus heb ik lang getwijfeld. Eerst dacht ik met het gouden kurkleer ook een portefeuille te maken, maar was niet zeker of ze die wel zou gebruiken. Mijn zus heeft nl. een gigantische portefeuille momenteel en ik was bang dat deze ontoereikend zou zijn.

Ik nam het boek ‘Mijn designertas’ ter hand. Ik maakte er nog nooit een tas uit, dus het werd hoog tijd. Mijn oog viel op het tasje ‘Jupiter’ van de gebroeders Jumeaux. Het leek, basic, maar toch bijzonder stijlvol EN geschikt voor het kurkleer dat niet zou moeten afgewerkt worden aan de naden.

Ik twijfelde om het kurkleer te combineren met een stofje aan de binnenkant, maar besloot dat toch niet te doen. Ik maakte het hele tasje dus uit kurkleer, maar werkte het handvatje af met kleine stukjes gouden nepleer. Ik had helaas geen gouden magneetsluiting of rivet meer, maar aangezien ze beiden verstopt zijn, stoort het zilverkleur zo niet. Ik verstevigde de flap met een soepele placemat waardoor het tasje zelf rechtop blijft staan. Ik ben fan en vooral… jaloers. Bijna met pijn in het hart legde ik het tasje onder de kerstboom.

En zoals ik wel dacht, was mijn zus er supercontent mee! Echt iets voor haar ook. Ze nam het meteen in gebruik op het nieuwjaarsfeestje van de familie!

 

IMG_4365

 

IMG_4367

 

IMG_4369

 

IMG_4370

 

IMG_4372

 

IMG_4373

 

Patroon: ‘Jupiter’ van Jumeaux – Mijn designertas

kurkleer: K-bas

 

  1 Comment

Laat maar van je horen!