‘Mijn tas’ – a – palooza!

Eindelijk vond ze mij dan terug… de naaimicrobe! En daarmee gepaard, de blogmicrobe. Ik postte en naaide bitter weinig de laatste maanden, ik weet het.

Ik naaide wel maar liefst 3 sunny pants in de zomervakantie, maar eerder uit noodzaak dan uit goesting. Ik heb er dan ook schaamteloos niet over geblogd. Ik had er geen zin in. En maar bloggen om te bloggen, schrijven om te schrijven, dat hoeft ook niet vind ik! De uitputting die samenging met het bouwen van een klein mensje die eerste drie maanden zal er ook wel iets mee te maken gehad hebben (al bleef ik gelukkig wel gespaard van al te veel misselijkheidstoestanden!). De sunny pants passen trouwens ondertussen al niet meer!

Maar kijk, het wegblijven van de naaimicrobe was gelukkig van tijdelijke aard! Ze heeft mee weer danig geïnfecteerd. Het stoffenspektakel in Gent zit daar mogelijks voor iets tussen.

Ik heb tot en met deze week (het zal de laatste geweest zijn), vrijdag een lesvrije dag. En wat doet ne mens als em eens nen dag niets moet proberen bijbrengen aan zeurende tieners? Even een tripje op en af naar Gent natuurlijk!

Ik deed mijn duit in het zakje voor Annick for Kenya bij Sharon van Mamasha en poogde naar binnen. Ik had mijn lijstje gemaakt en ging, na de al hoogstnodige pipi-stop, doelgericht te werk.

Ik kwam vooral voor tasfournituren en vlieseline, dus lokaliseerde ik snel het standje van Mertens mercerie en de andere fourniturenstandjes en vond al snel de meeste dingen op mijn lijstje.

Omdat het te onnozel zou zijn om dan zonder stof huiswaarts te keren, na helemaal naar Gent gereden te zijn, ging ik toch nog een beetje stofshoppen. Ik kocht een zwart wit rekbaar stofje voor een tussenseizoen vestje, nog wat zwarte skai om NOG meer tassen mee te maken en was dan nog op zoek naar een mooi geometrische canvas voor een Augustine-tas (uit mijn tas). Ik ben zo verliefd op de donkerblauwe Trident-stof van Cloud9 waarin de dames van ‘Mijn tas’ de Augustine maakten, maar heb ze helaas tot nu toe nergens meer gevonden. Ik kocht in de plaats daarvan een mooie Kokka canvas en nog een ander half metertje van een andere canvas voor diezelfde tas voor iemand anders.

Lederen riemen (zo niet van die voorgevormde) om hengsels voor de tassen van te maken, zag ik nergens… helaas!

Op anderhalf uur was dat daar al geklonken zeg! Straf he! Ruim binnen tijdslimiet want ik moest om 13u ergens gaan eten en om 12u was ik al terug thuis! Kei beschaafd en ingehouden van mezelf vind ik dat!

Enfin, ik had u tassen beloofd he, in de titel. Hier zijn ze dan. Zaterdagavond en zondag voormiddag vloog ik er direct in en maar liefst 2 Augustine-tassen en 1 Juliette rolden vanonder mijn machine! Super easy met de uitleg uit het boek!

De grijze met geometrische print is voor mezelf, voorlopig nog zonder hengsel want ik wil per se een zwart leren hengsel zoals de voorbeeldtas en ik heb dus geen leren riemen (tips welkom!) en meneer KellyJ moet de nestelogen nog inslaan 😉

De blauwe tassen maakte ik voor een jarige collega. Hier ging ik even creatief aan de slag met het hengsel, bij gebrek aan beter en tijdsnood. Ik gebruikte stukjes van de blauwe stof en naaide daar een hengsel aan, gemaakt van een tafelloper van de Ikea. Ik wou de blauwe stof niet gebruiken voor het hengsel omdat ik het te eentonig zou vinden en mijn half metertje was trouwens opgebruikt!

Als binnenstof voor de grote tas gebruikte ik een typisch; glad voeringsstofke, dat ik ergens gewoon gevonden heb op rol in een kast! Ik had er wat schrik voor, maar dat ging redelijk vlot! Ik naaide ook naast het hengsel een haakje voor de sleutelbos, de collega zoekt nl. vaak achter sleutels 😉 Als sluiting opteerde ik voor 2 donkerblauwe kamsnaps bovenaan.

In de tas voor mezelf naaide ik een binnenzak voor de gsm en ook een haakje voor de sleutels, ik durf ook al eens zoeken… Hier koos ik voor een verzonken rits als sluiting, omdat ik mijn tassen liefst afgesloten heb. Met de uitleg van Sofie en Nathalie a piece of cake!
En tussen al dat naaien door, kwamen ze ook eindelijk tegeltjes plaatsen in onze keuken! Eindelijk kan ik nu eventuele spatten van het koken afvegen van de muur! Hallelujah hygiëne!

Tot de volgende keer. Dat zal deze keer normaal niet meer zo lang duren!

  5Comments

 1. CreativEls   •  

  Eerst een vooral nogmaals gefeliciteerd met de zwangerschap. Amai wat een quick stofshopper ben jij, goe gedaan ! De tassen zijn prachtig !

 2. 128   •  

  Heel leuke tassen. Super stofjes!

 3. Seija Metime   •  

  Ik kan ook zo genieten van mijn lesvrije vrijdag. Die heb ik nodig om te bekomen van het verbeteren van vraagstukkentoetsen 😉 Het klasgemiddelde heb ik niet uitgerekend. Kwestie van een aankomende depressie te vermijden.
  Vorige week ben ik dan ook richting stoffenspektakel getrokken. We moeten daar dus samen hebben rondgelopen.
  Proficiat trouwens met het 'groeiende mensje'.

 4. majella   •  

  door te googelen plots op jouw blog terecht gekomen!!! Wat naai jij leuke dingen zeg!!!

Laat maar van je horen!