Samen 2 – Together 2

Deze tweeling is ondertussen samen 2 jaar oud! Elk dus een jaar, voor de slechte hoofdrekenaars onder ons πŸ˜‰

Ze verjaarden begin april, maar wij konden nu pas op bezoek. En ik zou KellyJade niet zijn, als ik niet een zelfgemaakt cadeau meenam!
These twins are already one year old, together two years old! Their birthday was in April, but we couldn’t visit until now. And I wouldn’t be KellyJade, if I hadn’t made a homemade gift.
Ik vatte het idee op om de trui met knopen op de schouder uit Stof voor durf-het-zelvers 2 te maken. De kleinste maat is daar 92, mooi op de groei dacht ik, aangezien ik de kindjes hun maat niet wist. Ik tekende het patroon over zonder naadwaarde, dan zou het rapper passen. Maar toen ik stofjes aan het kiezen was, veranderde dat idee plots in mijn hoofd. Ik nam enkel katoentjes in mijn handen in plaats van tricot, puzzelde wat en kwam uit met een tuniek/bloesje. Ma zoooo schoon dat ik het zelf vind! Helemaal verkocht! Alleen heb ik schrik dat het toch wat te klein gaat zijn voor Lana. Lana is een stevig kind en zo katoen geeft natuurlijk niet mee… Stiekem hoop ik misschien een beeje dat het zo is, dan kan ik het terug opeisen en voor Flavie gebruiken πŸ˜‰
I took on the idea to make the sweater with buttons on the shoulder from the book Stof voor durf-het-zelvers 2. The smallest size in this book is 92 (2Y), but this way they can grow into it, since I didn’t know the kids’ sizes! I traced the pattern without seam allowance, for a quicker fit. But when I started picking out fabrics, my idea started to change. I only took out cottons, instead of knits, messed around with the pattern a bit and ended up with a tunic/blouse. I am completely sold myself, it’s sooooo lovely. But I’m afraid it might be too small for little Lana. She’s a well grown kid and cotton doesn’t have any ease to it… Secretly I kind of hope it is, because than I can claim it for our own little Flavie! πŸ˜‰

Sorry voor de slechte foto’s. Ik gebruikte nochtans speciaal het goede fototoestel, maar er was iets mis met de instellingen en ik was gehaast want we moesten vertrekken dus had geen tijd om ze beter uit te dokteren!

I’m sorry for the lousy pictures. Something about the camera settings wasn’t quite right, but I had no time to figure it out since we had to leave right away!

Vooraan maakte ik een stolpplooi. * In the front a made a pleat to the inside.


Achteraan maakte ik de plooi naar buiten toe. * In the back I made the pleat to the outside.

Stof / fabric : Arizona half yard bundle, Art gallery – Fat quarter shop
Patroon / pattern: adjusted pattern 

Voor Mats maakte ik dan wel de trui . Ik koos de meest jongensachtige stofjes die ik in mijn voorraad kon vinden. Niet gemakkelijk met enkel meisjes in de familie. Ik koos ervoor om de trui om te zomen met de overlock (achteraf gezien beter gewoon gezoomd met de machine) en de mouwtjes ook gewoon om te zomen. Allemaam afgewerkt met een simpele zigzagsteek. Kamsnaps op de schouders en hoppa, trui zit ineen gelijk niks! Super ontwerp! Alleen vind ik hem wat kort… Gelukkig is Mats de kleinste van de twee!
For Mats I did make the sweater. I chose the most boyish fabrics from my stash I could find. Not easy when there are only girls in the family, my fabric stash has been put together accordingly. I hemmed it using the serger and simply hemmed the sleeves, using a zig zag stitch everywhere. Put some snaps on the shoulder and the sweater was ready in no time! Great design! A little short though… Good thing Mats is the smallest of the two!

Stof / fabric: – katoen / cotton => geen idee meer! / don’t remember
– tricot / knit => stoffenspektakel
Patroon / pattern: Stof voor durf-het-zelvers 2
Omdat ik schrik had dat het tuniekje niet zou passen, maakte ik voor Lana toch nog een trui, ik was dan toch bezig en ik had het patroon toch ter hand! Ik combineerde een mooi Atelier Brunette  stofje dat ik kreeg voor Kerst van de schoonzus, met een zachte poederroze sweaterstof! De zichtbare stiksels maakte ik met fluo oranje/roze dat perfect bij de stof past! Hier verlengde ik het patroon wel. Ik wou de zomen onderaan en van de mouwen zo laten omdat de stof van nature mooi opkrulde, maar ze verloor veel pluis, dus besloot ik te gaan voor een rolzoom. Nu krult ze helemaal anders, maar ik vind het wel een schattig effect! Spijtig dat ik niet genoeg had van het fluo garen om dit te gebruiken. Ook kamsnaps erop en mijn cadeau was klaar!
Because I was afraid the tunic would be too small for Lana, I went ahead and made her a sweater too. I combined a beautiful cotton from Atelier Brunette (a Christmas gift from te sister in law) with a powder pink sweater fabric. I used some fluo thread for the visible stiches and added some length at te bottom. I wanted to leave the hems as they were, for the pretty curly effect of the fabric but because it gave off too much little fabric pieces, I used a rolled hem instead! Gives it a different but cute finish! Added some snaps et voila, my gift was ready!

Stof / fabric : – katoen/cotton => ik denk / I think @ Petite Couture
– tricot / knit => don’t remember
Patroon / pattern: Stof voor durf-het-zelvers 2

Enjoy little twins!!

  9Comments

  1. CreativEls   β€’  

    Mooie creaties ! Vooral het eerste jurkje is helemaal mijn ding, zowel qua model als qua stofkeuze. Ik maakte ook al de trui uit SVDHZ maar dan één voor een 11jaar ouder wezen, πŸ™‚ . Ik verlengde het patroon omdat het zo kort uitvalt en toen was het perfect.

  2. Sylvia @ lilyenwoody   β€’  

    Wauw, het tuniek kleedje is super mooi! Als het niet past, is mijn dochter ook kandidaat πŸ™‚

  3. Pingback: kellyjade.be – Pin it & make it – pin cushions (+ give away)

  4. Pingback: kellyjade.be – Pin it & make it – speldenkussentje (+ give away)

Laat maar van je horen!