Trouw outfits voor de meisjes

Het weekend van 3 en 4 juni stapte mijn ‘kleine’ neefje in het huwelijksbootje.

Het derde en laatste trouwfeest van dit seizoen voor ons. Wegens overboeking problemen met de feestzaal mochten wij twee dagen gaan feestvieren!

Zaterdag was de burgerlijke trouw gepland, gevolgd door een receptie/tuinfeest bij mijn tante en zondagavond volgde het ‘echte’ diner en avondfeest.

Zaterdag mochten alle kindjes van de familie mee, waaronder dus ook die van ons en die van mijn zus. Mijn zus leek het wel leuk om de meisjes bij elkaar passend te kleden. Ze kocht 3 kleedjes maar dat van Flavie bleek te klein. En ik had eerlijk gezegd ook iets anders in gedachten.

Ik werd verliefd op dit kleedje van Molo kids, maar vond dat toch niet zo goedkoop en als dat dan niet paste… Dus ik besloot voor Flavie zelf een kleedje te maken. Dat klonk mijn zus en vooral haar meisjes als muziek in de oren en prompt werden 2 kleedjes bij besteld!

Ik had daar eigenlijk niet echt tijd voor (verbetermarathons, examens maken en het einde van het schooljaar regelen enz… om nog maar te zwijgen van zwanger zijn!) maar kon toch geen neen zeggen. Ik wist meteen welke stof ik wilde gebruiken. De Nani Iro Komorebi spring double gauze die ik bij Bellelien had gezien. Helaas had Bellelien niet meer voldoende in voorraad, maar dankzij de snelle levering van Miss Matatabi, kreeg ik de stof toch een week voor de trouw (jaja zo dicht bij de deadline) binnen!

Ik wilde elk gelijkaardig kleden, maar toch een beetje anders. Ik koos dus voor andere details en een andere accentkleur. Ik tekende mijn ideetjes even schematisch uit, liet goedkeuren of afkeuren door mijn zus, veranderde nog 3 keer van plan, maar kon er uiteindelijk aan beginnen.

 

 

Untitled

 

 

* De foto’s op kapstok zijn van slechte kwaliteit want het was echt een druilerige dag met weinig licht en het moest snel gaan! Ook is het stofje zo moeilijk te fotograferen! *
Ik vertrok voor alle drie van het Tinny patroon van StraightGrain, maar maakte veel aanpassingen. Bij sommige zal u zich misschien afvragen waarom ik dan niet gewoon een ander patroon gebruikte. Dat heeft een heel eenvoudige reden. Ik maakte voor Fenne en Renske al eens een Tinny of twee, dus ik was heeeeeel zeker van de maat bij dit patroon. En uiteraard blijft dat een toppatroontje.

Voor Renske, ons frullemieke, koos ik als accentkleur uiteraard roze en echte meisjesdetails. Bij haar zat het idee dat ik als eerste uittekende er meteen boenk op! Ik bestelde bij Miss Matatabi nog een double gauze in een diep roze, dat volgens mij perfect bij het mooie Nani Iro stofje zou passen. En double gauze, wat een liefde, en wat een zachtheid! Ik opteerde voor de ‘peter petal’ – kraag en voegde fluttermouwtjes toe (ik wilde eigenlijk tulip flutter sleeves maar knipte delen te weinig en besloot uit luiheid gewoon zo verder te doen). Deze haalde ik uit het Hanami patroon van StraightGrain. Hiervoor paste ik de armopeningen een beetje aan, zodat ze minder diep zouden zijn en Renske niet te hard met haar oksels zou bloot lopen! Als rok koos ik de rimpelrok. Geen zwierige cirkelrok, zoals ik eerst dacht, om alledrie dezelfde rok te geven en toch iets… ‘sjieker’ uit de hoek te komen!

 

 

IMG_5998

 

IMG_6001

 

IMG_5999

 

IMG_6002

 

Voor Fenne, onze tomboy, wilde ik het simpel houden. Haar accentkleur werd blauw, Fenne haar lievelingskleur. Ook hiervoor vond ik een mooie en zachte double gauze. Ik tekende eerst een bovenstuk met horizontale plooitjes, simpel en elegant. Maar de zus was bang dat dit toch té simpel zou zijn. Oké, terug van idee veranderen. Ik toonde de zus enkele foto’s van stoffigami en meteen was ze enthousiast. Mijn uiteindelijke plan werd nog ambitieuzer en ik gebruikte Ann haar ‘twisted pintuck tutorial‘ als leidraad om een geplooid stukje met accentkleur in het voorpand te steken.

 

 

Untitled

 

 

Hetzelfde had ik voorzien voor de mouwen. Maar mouwen inzetten vind ik al moeilijk, dus in de verticale richting zag ik dat eigenlijk niet zitten. Uiteindelijk koos ik ervoor om boordjes aan te naaien en hier ook een soort van twisted plooitjes in te leggen. Niet helemaal perfect, maar toch een leuk detail! Vooral veel werk! Toch niet zo simpel als oorspronkelijk gedacht, maar wel echt iets voor Fenne! Om achteraan ook nog wat speciaal te doen, paste ik het achterpand aan en maakte daar het gekruiste achterpand van de Hanami van, gewoon, zomaar. Ook hier de rimpelrok, zodat er geen ruzie zou zijn over zwierigheid.

 

 

IMG_6003

 

 

IMG_6004

 

 

IMG_6005

 

 

IMG_6010

 

 

IMG_6008

 

 

En dan voor ons Flavie… Zij zou het snelst uit het kleedje groeien en het kortst aanwezig zijn, dus daar wilde ik niet extreem veel extra werk en tijd in steken. Haar kleedje uittekenen was gemakkelijk natuurlijk, want daar had ik zelf zeggenschap over 😉 Ik koos voor de butterfly kraag en de pofmouwtjes. Girly, maar toch niet te veel gedoe. Maar welke accentkleur zou ik nemen? Lichtroze leek zich op te dringen, maar ik ben niet zo’n roze fanaat… En het roze dat bij de stof zou passen, zou wel heel licht in Flavie haar bleke velletje lijken. Er zit ook een heeeeel klein beetje lichtgroen in de Nani Iro, maar dat was toch maar een rare combinatie. Ik sprong eens binnen bij Madeline in Vilvoorde en vond daar een soort van oranje couponnetje. Oké, er zit geen oranje in de Nani Iro, maar toch vond ik het wel gaan en Flavie staat wel met dit soort oranje. Ik twijfelde nog of ik een lint in hetzelfde stofje in de taille zou zetten, of boordjes aan de mouwen, of een schulpenrand aan de rok… Maar tijdsgebrek en vooral energiegebrek stak de kop op. Achteraf gezien heel blij om, want te veel van het oranje zou de aandacht van het mooie stofje afleiden!

 

 

IMG_5993

 

 

IMG_5996

 

 

IMG_5995

 

 

IMG_6013

 

 

IMG_6015

 

 

De meisjes straalden in hun kleedje! Het bleek zelfs speelproof! We hadden allemaal reservekleren voorzien om in de tuin te spelen, maar dat zou zo zonde zijn van mijn werk. En dat die kleedjes toch mooi en handig speelgarderobe bleken, was mooi meegenomen 😉 Zelfs dansen was geen probleem 😉  Een slow-mo filmpje daarvan kan je trouwens hier (klik) bekijken!

 

 

IMG_6024

 

Ik heb helaas niet zoveel foto’s op model. De meisjes hebben daar niet stilgezeten en vooral Flavie is moeilijk te fotograferen. Ik was ook te druk bezig met genieten om zelf de hele tijd met mijn smartphone bezig te zijn.

 

IMG_6025

 

 

2017-06-03 - Huwelijk Laurien & Jaime - burgerlijke trouw - 148

 

 

 

let hier aub niet op hoe gigantisch ik er uitzie :-O

_HJS9676

 

 

_HJS9674

 

 

_HJS9671

 

 

Dat het een mooie dag was en dat ons Flavieke blij was met haar kleedje 😉

 

 

_HJS9656 - Version 3

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

  3Comments

  1. stoffenspulletjes   •  

    Heel mooi! Leuke kleedjes met super leuke details! Echt trouwwaardig! 😀 En je ziet er echt niet gigantisch uit! 😀

  2. Evi   •  

    Supermooie kleedjes! Ik zou dat stofje op het eerste zicht niet meteen zelf kiezen, maar het staat hen echt allemaal prachtig!

Laat maar van je horen!