Voor Jeanne

Ik ging op (laat) kraambezoek en ik nam mee…


Jeanne is de kersverse dochter van deze toffe blogmadam. Jeanne werd geboren toen wij in Noorwegen zaten, dus kon ik toen niet op bezoek en dan stak een druk begin van het nieuwe schooljaar en vanalles anders er steeds een stokje tussen!

Gelukkig ben ik er eergisteren wel geraakt! En gelukkig had ik Jeanne al 2 maal gezien toen Isabel haar op school kwam showen!

Op kraambezoek ga je niet met lege handen en aangezien madam haar geboortelijst al helemaal was leeg gekocht :-O , maakte ik ’t een en ’t ander zelf! Ik denk ook dat Isabel niet anders had verwacht!

Ik nam dus mee:

een schattige ‘peasant dress’

Stof: stoffenspektakel
Ric rac band: lintjeswinkel
Patroon: Sew much ado
een tuttenketting, gebaseerd op het super leuke geboortekaartje:
Knijper: Koekepeertje
deze lag eigenlijk al maanden op Jeanne te wachten, 
ik wist nl. hoe het kaartje er zou uitzien,
de echtgenoot had het ontworpen 😉
en dan last but not least, een luiertasje met XL verversflap,
schaamteloos afgekeken van hier,
uiteraard mits toestemming! 
Ik gebruikte voor de eerste keer een
magneetsluiting en D-ringen en zo’n verschuifbaar dingske!

Streepjesstof: Ikea

Bolletjes toile-ciree: tafelzeilonline
Roze jeans: Julija
Tassenband en magneetsluiting: Hexagoon
D-ring en schuifdingske: oude handtas

nogmaals bedankt Fynn!
dit tasje werd ook ruwweg gebaseerd op het geboortekaartje!

Normaal gezien moest ook nog volgend scharminkel mee…

Ik probeerde zoals haar een combinatie van 2 patronen uit. Op zich niet slecht en al bij al was het goed gelukt, tot ik aan de kamsnaps kwam. Oké, ik deed ook een kleine misstap bij de volgorde van de kruisnaad, maar dat stoorde zo niet (en ook het feit dat de biesjes aan de benen iets te breed zijn niet) maar… ik kreeg die kamsnaps niet open. Onmogelijk open te krijgen die dingen! En als het dan toch lukte, moest ge zo hard trekken dat de mooie tricot helemaal vervormde! Ik verstevigde nochtans het deel waar de snaps zitten met vlieseline voor rekbare stoffen, ik snap het dus niet!!! Kan iemand mij helpen? Ik wil het graag opnieuw proberen maken, deze keer in haar versie, maar ook daar moet je verstevigen voor de drukknopen. Kan ik best gewone drukknopen gebruiken of gaat het met kamsnaps maar moet je dan echt stevige (niet rekbare) vlieseline gebruiken?
Als je de kruisnaad niet zou zien, valt het toch nog mee he? Ik vond het zooooo’n schoon stofje en heb dus nog genoeg voor een tweede poging. De tricot komt van bij Miss Tiggr.

  7Comments

 1. Carla Killens   •  

  Amai, toffe kraamcadeautjes !
  Maak een t-shirtje van het rompertje, of een kleedje door er een katoenen rokdeeltje aan te rimpelen, dan is dat schoon bovendeel toch niet verloren.
  Met dat kamsnapprobleem kan ik je niet helpen, ik heb dat nog nooit gebruikt.
  Liefs!

 2. MultiVroon   •  

  Met die snaps: je moet ze een heel aantal keer met hulp van je nagel open wippen – als dat wel lukt hopelijk?! Veel open en dicht doen zou ze dan vervolgens iets slapper moeten maken… hoop het hoor! Wat een mooie lieve kadoos zo alles bij elkaar 🙂

 3. CreativEls   •  

  Wat een prachtige en leuke kraamcadeautjes en tof zo helemaal in thema van het kaartje. Dat Jeanneke komt nogal chique voor de dag ! Heb nog geen ervaring met kamsnaps ik kan je helaas geen raad geven.
  Lieve groetjes.

 4. Fynn   •  

  Heel tof gedaan! En die ronde xl-flap is weer een leuke variant… Het hele pakketje zal vast goed gebruikt worden!

Laat maar van je horen!