Waarom heb jij zo'n grote ogen?

Vrijdag was het geloof ik op de meeste lagere scholen wel carnaval op school. Zo ook bij de kindjes van mijn zus. En dan mochten de meisjes natuurlijk verkleed naar school!

Fenne kreeg mooie vlinder vleugeltjes, een tutuke en een toverstafje. Renske is in het bezit van een schattig, rood cape/manteltje dat zelfs ooit nog van mij geweest is en dat zich perfect verleend tot cape van Roodkapje. De keuze was dus snel gemaakt, Roodkapje zou het worden!
Dat capeke was dus gemakkelijk, de zus voorzag zwarte muiltjes, schattige sokjes, aangepaste haartooi en een mandje. Dan ontbrak er dus… een kleedje!
Ik weet niet of er geen geschikte kleedjes te vinden waren in de winkel maar ik gok eerder dat mijn zus het zoeken niet nodig vond als er meter Kelly is om dat op te lossen! En dus ging mijn zus naar Ikea, kocht wat stof zn kreeg ik dinsdagavond de opdracht tot een kleedje voor Roodkapje!
Ik had direct een patroon in gedachten dat bij mij wel sprookjespersonage gevoel opriep. De zus had nog niet de minste eisen: ze kocht een soort wit kanten stofje bij dat tot mouwtjes moest worden omgetoverd en waar dan ook een soort van voorschootje van moest worden gemaakt! Euh… Oke!
Zo gezegd zo gedaan, donderdag nog snel naar Veritas voor knoopjes, Renske koos, en biais en na efkes door werken was er dit:
Patroon: Junebug-dress van Craftiness is not optional
Rode stof en kanten stof: Ikea
Lieveheersbeestjes-stof voering: restje uit de restjesbak
Knoopjes en biais: Veritas
De zus wou pofmouwtjes maar dat ging echt niet met dat kanten gedoe!! Dus werden het simpele aangetekende kapmouwtjes, ook mooi!
Voor het schortje knipte ik gewoon een soort halvemaanvormig lapje en werkte de zijkanten af met een glanzend wit biesje!
Het kleedje past goed, gelukkig! Ik had voor de zekerheid haar borstomtrek gemeten en een 5 jaar voor een vijfjarige smalle past goed!
Beide dames ’s ochtends:

 En ziet is: de allerschattigste Roodkapje ooit! Fiere meter zenne!

  6Comments

  1. Anneleen   •  

    Wauw Kelly, je mag terecht een fiere meter zijn met zo'n prachtresultaat op zo'n korte tijd!!

  2. Laloe_H   •  

    Echt heel mooi gedaan! Ik pin het meteen voor volgend jaar 🙂

  3. Ila   •  

    Een heel tof jasje! En die zakjes; sinds ik daar op ziettn zwoegen en zweten heb in de naailes (en dan nog maar een belabberd resultaat) kan ik niet meer zeggen dan: respect!

Laat maar van je horen!